Efterårsvin: Inspiration til at finde det perfekte match til efterårsretterne

Mad & vin til efteråret

Efteråret er årstiden hvor vi synker lidt dybere ned i bløde stole og sofaer. Det er tiden hvor vi hygger os indendøre med venner, familie og godtfolk.

Grillen og de lette salater og retter er erstattet med mere robuste retter, rodfrugter og måske endda syltede bær plukket i sensommeren.

Roséen er enten drukket eller lagt bagerst på vinhylden. Hvidvinsniveauet nedjusteret og rødvinene kommer nu for alvor frem i lyset.

Her er 3 forskellige bud på hvad der passer til nogle af vores favorit efterårsretter.

Coq au vin

Kylling spiser vi året rundt, tilbehøret ændrer sig gradvist henover året i takt med sæsonens råvarer.

Vinforslag til den franske efterårskylling:

- Pinot Noir, Côtes du Rhône eller Barbera d'Alba

- foretrækker du istedet hvidvin til din coq au vin kan du med fordel nyde en skøn riesling til retten.

Mørbradgryde

Kraftigere retter kræver kraftigere vine

Vinforslag til efterårsgryden:

- Spansk Priorat eller Rioja, Italiensk Ripasso eller Barbera d'Alba superiore (fadlagret)

Varme fyldige efterårssupper

Supper fra sæsonens rodfrugter er et godt bud på veganske og vegetariske retter som vi alle kender og holder af på en kold dag.

Vinforslag til sæsonens supper kan både være hvid eller rødvine.

Hvidvine passer bedst til de lyse supper såsom kartoffel/porre, jordskokke & klar suppe

- Tysk Riesling,  Østrisk Grüner Veltliner og chardonnay

Rødvine til de mørke rodfrugter såsom gulerods, tomat, karry eller græskarsuppe kunne være

- Fransk, østrisk eller tysk Pinot Noir, Italiensk Primitivo

Med ønsket om et hyggeligt efterår

- Stina


Nyere indlæg