Champagne til nytår: Guide til den bedste oplevelse

Champagne til nytår: Guide til den bedste oplevelse

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2,1....GODT NYTÅR!!!!

Vi står der alle i fest og farver og det flotteste skrud. Glasset er løftet højt indholdet er det skønneste champagne... (sagde vinhandleren eller anmelderen ihvertfald)

Vi har nærmest lige rejst os fra vores dejlige nytårsmenu hvor vi lige er sluttet af med desserten.

Vi tager et sip af champagnen, rynker lidt på næsen, tager et bid af kransekagen og endnu et sip og rynker endnu mere på næsen. Konklusionen og oplevelsen bliver ofte, uff den er sur.

Champagne er tør, dog med forskellige grader og niveauer alt afhængig af hvordan druerne (chardonnay & pinot noir) er fordelt, sukkerindhold, produktionsmetode, årgang osv.

Men som udgangspunkt tør. Tør kombineret med sød såsom dessert eller kransekage bliver aldrig rigtig godt. Tværtimod!!!

Tommelfingerreglen og rådet fra os er derfor: Drik den tørre, flotte, komplekse og dyre champagne til nytårstalen. Gerne med lidt lækre små snacks som blinis eller lignende dertil. 

Her vil du få en magisk og behagelig oplevelse af hvad champagne virkelig kan. Du er klar og din mund og dine smagsløg er fuldstændig klar.

Til midnat gør du det stik modsatte. Her finder du en prisvenlig Cava Semi-Sec, Prosecco, Spumante eller Riesling-Sekt og nyder kl. 00.00 sammen med den traditionelle kransekage.

Rigtig god fornøjelse og rigtig godt nytår

Mevino

- Stina Callesen

 


Ældre indlæg