Nyheder

Stina Callesen
Hvorfor ØKO dyrkede vine frem for konventionel?

Hvorfor ØKO dyrkede vine frem for konventionel?

Hvad er den store forskel på øko vin frem for konventionel egentlig? Dykker man helt ned i det, er det ret teknisk og fakta baseret. Vi fremhæver her de 2 væsentligste forskelle som er til at forstå: - Ingen brug af pesticider - Ingen kunstgødning Det er dog også temmelig vigtige forskelle, da man ved konventionel vinfremstilling bruger væsentlige mængder af eksempelvis pesticider. Dog skal det nævnes at konventionel vindyrkning også har en række love og regler der skal overholdes, blandt andet til mængder og typer af sprøjtemidler der benyttes. Pesticider er aldrig godt for os, og er faktisk en...

Læs mere →


Stina Callesen
Mad & vin til efteråret

Vintervin: Inspiration til at finde det perfekte match til vintermaden

Vinter er årstiden hvor vi synker lidt dybere ned i bløde stole og sofaer. Det er tiden hvor vi hygger os indendøre med, stearinlys, god mad, venner, familie og godtfolk. Grillen og de lette salater og retter er erstattet med mere robuste retter, rodfrugter og måske endda syltede bær plukket i sensommeren. Roséen er enten drukket eller lagt bagerst på vinhylden. Hvidvinsniveauet nedjusteret og rødvinene kommer nu for alvor frem i lyset. Her er 3 forskellige bud på hvad der passer til nogle af vores favorit retter til årets kolde måneder. Coq au vin Kylling spiser vi året rundt, tilbehøret...

Læs mere →


Stina Callesen
Temperatur: Nem guide til at servere vin til den rette temperatur

Temperatur: Nem guide til at servere vin til den rette temperatur

Temperatur Vigtigt for at få den bedste oplevelse af vinen. temperaturen giver ofte anledning til en hyggelig debat om den er for varm, for kold osv. Vi har lavet en nem guide der hurtigt kan give jer det korrekte svar. Dog er det nævneværdigt at der er forskel på hvilken temperatur den enkelte foretrækker at drikke vinen i. Nogle er ikke tilpasse med at den er for kold, mens andre ikke bryder sig om for varme vine. Hovedreglen er dog at man hellere må servere vinene for kolde end for varme, da de relativt hurtigt vil få varme tilført fra...

Læs mere →