Mød vores 3 sublime Riesling vinhuse

Mød vores 3 sublime Riesling vinhuse

Hos Mevino er vi ligesom mange af vores vinkunder vilde med Riesling. Vi har Riesling fra 3 af de største og mest anerkendte vinområder i Tyskland. Mød Jakob, Wagner og Klaus, som er de tre der står bag magien fra hver deres område. 

Riesling er en af Tysklands mest berømte druer, og dens karakter varierer markant afhængig af regionen. I Mosel-regionen er Riesling kendt for sin lette krop, høje syre og udtalte mineralitet, ofte med smagsnoter af grønne æbler, citrus og en karakteristisk skiferagtig tone. Rheingau-Riesling er typisk fyldigere og mere kompleks, med en god balance mellem frugtsødme og syre, og aromaer af fersken, abrikos og blomster. I Rheinhessen kan Riesling variere bredt fra tør til sød, men er ofte mere frugtdrevet med noter af tropiske frugter, citrus og en blødere syreprofil. Samlet set viser disse tre regioner Rieslings alsidighed og evne til at reflektere terroir.

Min gode ven gennem mange år Klaus Stülb finder i, i det bakkede terræn i Zell-Kaimt i Mosel. Mosel er en af verdens mest berømte vinregioner kendt for sin exceptionelle Riesling. Vinhuset drives af Klaus Stülb, der kombinerer traditionelle vinfremstillingsteknikker med moderne innovationer for at producere vine af høj kvalitet. Klaus Stülb er særligt kendt for sine Riesling-vine, der udtrykker Mosels karakteristiske terroir med skiferholdig jord, som giver vinene deres særlige mineralitet og sprøde syre. Vinene har ofte noter af grønne æbler, citrusfrugter og blomster. Vinhuset lægger stor vægt på bæredygtighed og økologisk praksis, hvilket sikrer, at deres vine ikke kun er smagfulde, men også miljøvenlige.

Mosel i Tyskland står for elegance. Stülb er en mester til at lave elegante og harmoniske vine altid i flot balance. Stülb får iøvrigt toppriserne for økologisk vin.

Vinhuset Jakob Jung er beliggende i den prestigefyldte vinregion Rheingau i Tyskland, kendt for sine fremragende Riesling-vine. Grundlagt i 1799, har vinhuset en lang og stolt tradition for vinfremstilling, der kombinerer traditionelle metoder med moderne teknikker for at producere vine af høj kvalitet til virkelig fornuftige priser.

Jakob Jung som idag drives af Alexander Jung er særligt anerkendt for sine Riesling-vine, der afspejler de unikke terroir i Rheingau. Regionen er kendt for sin skifer- og kvartsit-holdige jord, der bidrager til vinens karakteristiske mineralitet. Vinhusets Riesling-vine er kendt for deres elegance, sprøde syre og komplekse aromaer, som kan inkludere noter af citrusfrugter, grønne æbler, fersken og en subtil blomsterduft.

Foruden Riesling producerer Jakob Jung også andre hvidvine som Silvaner og Grauburgunder (Pinot Gris), samt rødvine som Spätburgunder (Pinot Noir). Vinhuset lægger stor vægt på bæredygtig vinproduktion og arbejder med minimal intervention i både vinmark og vinkælder for at lade druernes naturlige karakter skinne igennem.

Med en kombination af tradition og innovation stræber Jakob Jung efter at producere vine, der ikke kun reflekterer Rheingaus terroir, men også tilbyder en uforglemmelig smagsoplevelse. Deres vine er ofte anerkendt og præmieret på både nationalt og internationalt plan, hvilket vidner om deres engagement i kvalitet og håndværk.

Vinhuset Wagner-Stempel ligger i Siefersheim i Rheinhessen, en af Tysklands førende vinregioner. Grundlagt i 1845, er det et familiedrevet vinhus, nu ledet af Daniel Wagner, som kombinerer flere generationers erfaring med moderne vinfremstillingsteknikker. Wagner-Stempel er særligt kendt for sine Riesling-vine, der udtrykker områdets unikke vulkanske terroir med en markant mineralitet, frisk syre og komplekse aromaer af citrus, stenfrugt og urter. Udover Riesling producerer vinhuset også fremragende Silvaner, Grauburgunder (Pinot Gris) og Weissburgunder (Pinot Blanc). Vinhuset lægger stor vægt på økologisk dyrkning og bæredygtige metoder, hvilket afspejles i vinens høje kvalitet og renhed. Wagner-Stempel er anerkendt både nationalt og internationalt for sine præcise, elegante og terroirdrevne vine.


Ældre indlæg Nyere indlæg