Smagen af sommer

Smagen af sommer

Dyk ned i de skønneste sommervine

Vi smager på sommeren, som er en tid med lys, fornyelse og friskhed, hvor naturen vågner op og bringer lysere dage og mildere vejr. Det er også en tid, hvor vores smagsløg længes efter lettere og mere forfriskende vine. Hos Mevino har vi udvalgt nogle fantastiske vine, der perfekt indfanger essensen af sæsonen. Her er nogle af vores favoritter, som du kan nyde til forårets og sommerens mange hyggelige stunder.

1. Albino Armani, Pinot Grigio

Pinot Grigio fra Albino Armani er en ideel sommervin med sin lyse og sprøde karakter. Denne vin har en elegant bouquet af citrusfrugter og grønne æbler, der gør den forfriskende og let at drikke. Perfekt til en picnic i parken eller som aperitif på terrassen.

Armani laver 2 forskellige Pinot Grigio der begge passer perfekt til foråret og sommerens hyggelige stunder. 

2. Völkl, Grüner Veltliner 

Völkl Grüner Veltliner er en ideel vin til forår og sommer på grund af dens friske og livlige karakter. Her er nogle grunde til, hvorfor denne vin passer perfekt til de varmere måneder:

  1. Friskhed og Syre: Völkl Grüner Veltliner har en naturlig høj syre, hvilket giver en forfriskende og sprød smag, som er perfekt til at køle ned på varme dage.

  2. Aromaprofil: Denne vin byder på delikate aromaer af grønne æbler, citrusfrugter og en let krydret note af hvid peber. Disse lette og lyse smagsnoter er ideelle til forårets og sommerens lette måltider.

  3. Alsidighed: Grüner Veltliner er kendt for sin evne til at parre godt med en bred vifte af retter, fra friske salater og skaldyr til krydrede asiatiske retter og grillede grøntsager. Dette gør den til en fleksibel vin til forskellige sommermiddage og udendørs sammenkomster.

3. Jakob Jung, Riesling

Riesling er en alsidig vin, som vi og mange næsten ikke kan få nok af. Den er perfekt at parre til asiatisk mad, krydrede retter eller alene. Riesling "classic" fra Jakob Jung byder på en dejlig kombination af blomsteragtige aromaer og smagen af grønne æbler og hvide ferskner. Balance er velafstemt mellem sødme og syre.

4. Weingut Malat, Crazy Creature Pinot Rosé

Foråret er også rosévinens tid. En fremragende rosé er vores Pinot Rosé fra vores  Østriske vinhus Malat. Den er lavet af 100% Pinot Noir druer, og en del af deres crazy creature serie. Denne vin har en dejlig lys pink farve og en frisk smag med noter af røde bær og en subtil mineralitet. Den er perfekt til at nyde på en solrig dag, måske som ledsager til en let frokost med kylling eller laks.

5. La Cantina Pizzolato, Prosecco "M-USE" Extra Dry

er en boblende vin, der stråler med friskhed og elegance, perfekt til forår og sommer. "M-USE" præsenterer en livlig buket af friske frugtaromaer, herunder grønne æbler, pærer og en subtil blomsterduft. Smagen er sprød og velafbalanceret. De fine bobler tilføjer en festlig følelse, hvilket gør denne prosecco ideel til aperitiffer, brunch eller lette retter som salater og skaldyr. Kombinationen af friskhed, finesse og alsidighed, gør den perfekt til den varme og festlige sommer sæson.

6. La Balade de Coline Rosé

Sidst, men ikke mindst, har vi La Balade de Coline Rosé, en alsidig og forfriskende vin, der passer til enhver solrig begivenhed. Denne rosé er let, frugtig og har en dejlig syre, hvilket gør den til en fremragende ledsager til alt fra tapas og antipasti til grillet kylling og fisk.

Foråret er en tid til at nyde livet, og hvad kunne være bedre end at gøre det med et glas dejlig vin i hånden? Besøg Mevino og udforsk vores udvalg af vine, der passer perfekt til sæsonen. Skål for foråret og de mange skønne stunder, det bringer med sig!


Ældre indlæg Nyere indlæg