Dupont, Cider Bouché Biologique

Specifikationer
Land: Frankring, Normandiet
Velegnet til: Aperitif, alt med gris, bløde oste og fisk
Alkohol: 5,5%
Servering: 7-9 °C

Økologisk halv-sød cider og en nyfortolkning af den klassiske ’cidre’ fra Normandiet. Cideren har en flot balance mellem sødme og bitterhed, og egner sig godt til oste, fiskeretter og så godt som alt med gris.

DKK 89,00

Beskrivelse

Rigtig cider er ved at vinde indpas herhjemme. Det skyldes blandt andet det høje niveau, som vi finder ved en fransk producent som Dupont.

Drikkevarer i verdensklasse findes nemlig også nord for de vindyrkende områder i Frankrig. I Normandiet og Bretagne er der århundreder lange traditioner for cider-produktion. Her giver de særlige cideræbler tørre og halvsøde cidere. Rigtig cider skal i dag ses som en seriøs ”rival” til velbrygget øl og mousserende vin.

I A.O.C. området Pays d’Auge, der ligger i Normandiet, findes en af de mest respekterede Calvado- og cider-producenter ,Domaine Dupont. Dupont har eksisteret siden 1887. Særligt de seneste 25 år har familien sat sit præg på udviklingen af cider i Frankrig. Domaine Dupont har haft et stærkt ønske om øge kvaliteten af cider. De skal have en stor del af æren for, at fransk cider i dag har et meget stærkere renommé end tidligere. De har været bannerfører for at lave rene og balancerede cidere. Cidere med elegance og udtryksfuldhed, som vi kender det fra de bedste vine.

Fra de gamle æbletræer er det sorterne Bisquet, Joly Rouge, Douce Coet og Binet Rouge der anvendes. Oveni dette kommer den sandede jordbund, naturlig gær og lang tids lagring på bundfaldet. Sammen med et flot arbejde i kælderen giver det opskriften på enormt rene og balancerede cidere. Det er rigtig cider i verdensklasse.

Specifikationer
Land: Frankring, Normandiet
Velegnet til: Aperitif, alt med gris, bløde oste og fisk
Alkohol: 5,5%
Servering: 7-9 °C