Temperatur: Nem guide til at servere vin til den rette temperatur

Temperatur: Nem guide til at servere vin til den rette temperatur

Temperatur

Vigtigt for at få den bedste oplevelse af vinen. temperaturen giver ofte anledning til en hyggelig debat om den er for varm, for kold osv.

Vi har lavet en nem guide der hurtigt kan give jer det korrekte svar. Dog er det nævneværdigt at der er forskel på hvilken temperatur den enkelte foretrækker at drikke vinen i. Nogle er ikke tilpasse med at den er for kold, mens andre ikke bryder sig om for varme vine.

Hovedreglen er dog at man hellere må servere vinene for kolde end for varme, da de relativt hurtigt vil få varme tilført fra rummets temperatur.

Rødvine

Lette og unge rødvine: 14-16 °C

Lettere kraftige rødvine: 16-17 °C

Kraftige og tunge rødvine: 17-18 °C

Hvidvine

Lette og friske hvidvine: 6-8 °C

Rundere og bløde hvidvine: 10-12 °C

Komplekse og fyldige hvidvine: 12-14 °C

Champagne & Bobler

Lette og friske bobler: Cava, Prosecco, Moscato, Lambrusco  7-9 °C

Klassisk Champagne: 9-11 °C

Komplekse og mere fyldige bobler: 10-12 °C

Rigtig god fornøjelse

- Stina


Ældre indlæg