Völkl, Zweigelt Rosé

Specifikationer
Land: Østrig
Område: Kamptal
Drue: Zweigelt
Velegnet til: Aperitif, lette retter og lyst kød
Alkohol: 12%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 6-8 °C
 

Skøn og velsmagende rosé fra Østrig. Fine noter af kirsebær, lidt hindbær med en underliggende snert af sødme og en fortræffelig friskhed. 

Produceret på 100% zweigelt. Zweigelt er en klon af Østrigs 2 andre nationaldruer St. Laurent og Blaufränkisch. Navnet Zweigelt har oprindelse til botanikeren der “opfandt” druen tilbage i 1922.

Den fremstår som en oplagt og skøn forfriskning og er enkel, ligetil og fin, ligesom en rosé skal være. Völkl producerer iøvrigt 100% øko og går ind for den rene og bæredygtige produktion.

                  

DKK 79,00

Beskrivelse

Weingut Völkl er beliggende i hvidvinsområdet 70 km vest for Wien, nærmere betegnet Kamptal. Området anses for at være Østrigs bedste hvidvinsområde og tæller udover Kamptal også Kremstal og Wachau. Völkl er et familiedrevet vinhus bestående af Oliver Völkl og hans tyske kone Marion. Gården er gået i arv gennem generationer, og parret er 9. led i deres historie. Völkl er desuden godt linket til vores andet dygtige østriske vinhus Malat, hvor Oliver har haft sin gang under uddannelse i vinens verden. Völkls værdisæt for bæredygtighed, rene produkter og terroir er de vigtigste elementer i hans produktion og er kompromisløs når det kommer dertil.

11 hektar tæller gården, som i 2012 blev godkendt som 100 % øko produktion efter en gennemgribende omlægning der startede allerede tilbage i 2009. Underlaget i Kamptal er grus og granitstein, som giver gode mineralske vine. 

Parret Oliver & Marion er i området kendt for deres fortræffelige Heurigen, hvor man i deres fine gårdhave sidder og nyder deres mad. Heurigen er et svar på østrisk tapas med lokale pølser, tarpenader, salat og brød. Naturligvis godt kombineret med deres dejlige vine.

Specifikationer
Land: Østrig
Område: Kamptal
Drue: Zweigelt
Velegnet til: Aperitif, lette retter og lyst kød
Alkohol: 12%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 6-8 °C

Du kunne også være interesseret i...