Völkl, Grüner Veltliner 2019

Specifikationer
Land: Østrig
Område: Kamptal
Drue: Grüner Veltliner
Velegnet til: Aperitif, lette anretninger og lyst lød
Alkohol: 12%
Dyrkning: Biodynamisk
Servering: 6-8 °C
   

Knastør og forfriskende Grüner Veltliner fra det 100% BIO vinhus Völkl.

Gode noter af grønne æbler og pærer med undertonen af fersken. Ukompliceret uden at være hverken overfladisk eller kedelig, men enormt dejlig forfriskende velsmag der byder ind til forårets og sommerens fornøjelige stunder.

                   

DKK 79,00

Beskrivelse

Weingut Völkl er beliggende i hvidvinsområdet 70 km vest for Wien, nærmere betegnet Kamptal. Området anses for at være Østrigs bedste hvidvinsområde og tæller udover Kamptal også Kremstal og Wachau. Völkl er et familiedrevet vinhus bestående af Oliver Völkl og hans tyske kone Marion. Gården er gået i arv gennem generationer, og parret er 9. led i deres historie. Völkl er desuden godt linket til vores andet dygtige østriske vinhus Malat, hvor Oliver har haft sin gang under uddannelse i vinens verden. Völkls værdisæt for bæredygtighed, rene produkter og terroir er de vigtigste elementer i hans produktion og er kompromisløs når det kommer dertil.

11 hektar tæller gården, som i 2012 blev godkendt som 100 % bio produktion efter en gennemgribende omlægning der startede allerede tilbage i 2009. Underlaget i Kamptal er grus og granitsten, som giver gode mineralske vine. 

Parret Oliver & Marion er i området kendt for deres fortræffelige Heurigen, hvor man i deres fine gårdhave sidder og nyder deres mad. Heurigen er et svar på østrisk tapas med lokale pølser, tarpenader, salat og brød. Naturligvis godt kombineret med deres dejlige vine.

Specifikationer
Land: Østrig
Område: Kamptal
Drue: Grüner Veltliner
Velegnet til: Aperitif, lette anretninger og lyst lød
Alkohol: 12%
Dyrkning: Biodynamisk
Servering: 6-8 °C

Du kunne også være interesseret i...