Viña Cubillo, Rioja 2010

Specifikationer
Land: Spanien, Rioja
Drue: Tempranillo, Garnacha
Velegnet til: Kødretter og svampe
Årgang: 2010
Alkohol: 13,5%
Servering: 16-18°

Viña Cubillo er i sandhed en vin, der er lavet med kærlighed. Smagen domineres af den røde elegante frugt, sammen med en perfekt afrundet og kraftfuld smag – en intens kærlighedshistorie på flaske. 

Vinen opfylder alle kravene til gran reserva, og har 3 år på fade med en lagring meget længere, end loven dikterer. Tålmodigheden er en dyd i denne vin, og først når den giver den absolut bedst mulige lagringsaroma til din smagsoplevelse, bliver den frigivet. 

DKK 159,00

Kategorier: , ,

Beskrivelse

Viña Cubillo består af druerne tempranillo (65%), garnacha (25%), mens de sidste 10% er delt mellem graciano og mazuelo. De er dyrket på marken ‘Las Cubillas’ i klassiske Rioja, som vinkyndige i hele verden har synes enestående lige siden dannelsen i 1877. Derudover har Las Cubillas vinstokke et aldersgennemsnit af flotte 50 år uden opbinding. 

For at vinen skaber den perfekte balance i den lange lagring, er der stor fokus på, at lagringsfadene er ældre og neutrale, så de ikke får en smagsrolle i flasken. Gæringsfadene er på 24.000 liter, mens lagringsfadene er på 225 liter, som er amerikanske egefade fra eget bødkeri. Filtering er ikke et foretagende i denne vin, men i stedet omstikkes der et par gange årligt.

Ligesom vinen har en lang lagring, er eftersmagen også lang med god syre. Vinen nydes bedst til diverse kødretter og vilde svampe. 

 

Specifikationer
Land: Spanien, Rioja
Drue: Tempranillo, Garnacha
Velegnet til: Kødretter og svampe
Årgang: 2010
Alkohol: 13,5%
Servering: 16-18°