Klaus Stülb, Spätburgunder 2016

Specifikationer
Land: Tyskland, Mosel
Drue: Pinot Noir
Velegnet til: lyst kød og lette anretninger
Alkohol: 10%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 12-14 °C

Smuk & let spätburgunder fra Mosel. Klaus Stülb er i den grad et godt eksempel på hvor dygtige de tyske vinbønder efterhånden er. Hans fortolkning af Spätburgunder er ligesom den skal være. Feminin, enkel og sofistikeret. Farven er lys og spinkel, mens duften og smagen overrasker.

Noterne af lækre bær, viol og lakrids kommer til udtryk. Silkeblød i munden med en let og elegant afrunding. Vinen kan på en varm dag sagtens serveres en anelse afkølet. 

120,00 DKK

Beskrivelse

Så er Sydtyskland og Mosel godt landet hos Mevino i form af denne fremragende Spätburgunder (Pinot Noir) fra øko/bio huset Klaus Stülb. Vingården har dyrket økologisk siden 1986, og har derfor været godt forud for sin tid. Dyrkningen er konstant under udvikling og er med tiden bevæget sig mere over mod biologisk. Til sprøjtning bruges blot urter og naturlige enheder og gødningen består af kompost. Klaus Stülb har med hans innovative tankegang i årevis vundet priser for hans øko og biologiske dyrkning og tankegang. Hans produkter fremstår derfor rene og med masser af mineralitet tilføjet det gode håndværk. Siden 2014 produceres der efter beganske normer. Flaskerne og etiketterne samt lukninger er også enkle og stilige med brug af eksempelvis naturkork, glaspropper samt enkle med skruelåg.

Spätburgunder eller Pinot Noir som den er bedre kendt under, er berømt fra Bourgognes bakkedrag, hvor priserne ligesom bakkerne er høje. Spätburgunder følger godt med franskmændene, men får naturligvis grundet det anderledes terroir (undergrund) et anderledes resultat. Ikke dårligere – blot anderledes. Det med Pinot Noir er at den er speciel sag at arbejde med. Ifølge analytikere ligger der minimal smags nuancer i selve druen. Det betyder at terroir og det gode håndværk i kældrene er altafgørende for hvorvidt der skabes en værdig vin eller ikke.
Læs mere

 

Specifikationer
Land: Tyskland, Mosel
Drue: Pinot Noir
Velegnet til: lyst kød og lette anretninger
Alkohol: 10%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 12-14 °C