Becker Landgraf, Spätburgunder 2016

Spätburgunder, Becker Landgraf Gau-Odernheimer 2016. Klar mørkerød farve. Fantastisk duft af kirsebær, mørke bær, urter og egetræ. Kølig frugt i smagen med en præcis og elegant struktur. En dejlig saftig smag af kirsebær, røde bær og noter af egetræ. Frisk syre og et let tanninbid. God længde på eftersmagen. Vidunderlig og forførende vin.

Druerne bliver håndhøstet og håndsorteret. Ingen tilsætning af gær. Kun naturgær. Vinificeret 15-18 mdr. på egefade. 30 % på nye egefade, 30% på barrique brugt en gang og resten på egefade brugt 2 og 3 gange. Vinen hældes på flaske ufiltreret.

Spätburgunder er tysklands Pinot Noir. Hos Becker Landgraf er kvaliteten lige så høj som i Bourgogne men til den halve pris. Flot håndværk! Anses for at være en af de flotteste rødvine fra Rheinhessen og anbefales varmt af Mevino.

Specifikationer
Land: Tyskland
Område: Rheinhessen
Drue: Pinot Noir
Velegnet til: lette retter med stegt fisk, fjerkræ og gris
Årgang: 2016
Alkohol: 12.5
Dyrkning: Økologisk
Servering: 14-16 °C

 

149,00 DKK

Om producenten

Becker Landgraf vingården ligger i hjertet af Rheinhessen i delstaten Rheinland-Pfalz i Tyskland. Rheinhessen er et vinområde i rivende udvikling. Becker Landgraf består af ægteparret Julia og Johannes Landgraf. I 2003 overtog Julia (født Becker) vingården der dengang var på 8 hektar. Siden 2006 har ægteparret sammen drevet vingården der i dag er vokset til 15 hektar.

Det stilfulde logo J2 på etiketterne, Julia og Johannes, står for den dobbelte lidenskab og vekselvirkningen af en gensidig inspiration. Julia og Johannes er lidenskabelige og kvalitetsbevidste vinbønder med visioner. Samtidig har de også en tæt forbindelse til jorden. Vindyrkningen og produktionen er derfor i høj grad i overensstemmelse med naturen.

Der dyrkes økologisk uden brug af sprøjtemidler eller kemikalier. Der gødes udelukkende med naturligt humus. Mangler der mineraler eller næringsstoffer i jorden plantes der noget der naturligt tilfører det der mangler. Der kunstvandes ikke så vinstokkenes rødder går dybt i jorden for at finde næring og vand og danner grundlag for en harmonisk udvikling af vinstokkene og vine der er rige på mineraler. Derudover foregår der en målrettet bearbejdning af jordbunden for at bevare den naturlige ligevægt så druerne opnår den bedste kvalitet. 

Arbejdet i kælderen foregår nærmest biodynamisk. Så lidt indblanding i vinificeringen som muligt. Meget lidt svovl tilsat til slut i processen. Højest én filtrering og for størstedelen af rødvinene ingen filtrering. Moderne kælderteknik kombineres med generationer af erfaring og viden. Ideer og visioner udvikles og resulterer i komplekse og autentiske vine. Både Julia og Johannes arbejder med fadene i kælderen så vinene forbliver lige så naturlige som de har groet i vinmarken med egne særlige karakterer og kendetegn.

Becker Landgraf laver terroirvine hvor de enkelte vine afspejler hvilket område og hvilke marker vinene kommer fra. I jordbunden på Petersberg i Gau-Odernheim er der aflejringer af muslingeskaller fra dengang området var hav. Det giver en særlig fin mineralitet til vinene. Karakteristisk for Becker Landgraf gennemgår alle vinene 2. gæring også kaldet malolaktisk gæring hvor den hårde æblesyre omdannes til den blødere mælkesyre. Der er også en udpræget brug af egetræ, især til Gau-Odernheim kommunevinene (Ortswein) og enkeltmarksvinene.

Pga. malolaktisk gæring har vinene relativ blød syre. De har en afbalanceret og harmonisk stil med saftig frugt, en fin mineralitet og et flot udtryk af terroir.  Indflydelse og inspiration er hentet fra Bourgogne. Vinene er originale, elegante og komplekse med masser af karakter.

De fleste af Becker Landgrafs vinmarker ligger på Petersberg i Gau-Odernheim, hvor også enkeltmarken Herrgottspfad ligger, og overfor Petersberg på Ölberg. Derudover har de også nogle få hektar på Rosenberg i naboområdet Biebelnheim. 

Læs mere

Specifikationer
Land: Tyskland
Område: Rheinhessen
Drue: Pinot Noir
Velegnet til: lette retter med stegt fisk, fjerkræ og gris
Årgang: 2016
Alkohol: 12.5
Dyrkning: Økologisk
Servering: 14-16 °C