Sauvignon Blanc – Domaine Begude

2016 Sauvignon Blanc er frisk med noter af græs og stikkelsbær i duften. Smagen er af frisk lime og grapefrugt. Medium syre. Hverken så slank og mineralsk som en Loire fra Sancerre eller Pouilly Fumé men heller ikke så frugtrig som en oversøisk Sauvignon Blanc. Den placerer sig smukt midt imellem og appellerer til smagsløg der ikke ønsker for tør eller for frugtrig hvidvin. Et godt eksempel på at Begude (og Sydfrankrig) har deres egen stil og masser af kvalitet.

2/3 af druerne presses med det samme og 1/3 presses med drueskallerne. Herefter koldgæres i rustfri ståltanke. Når man presser med drueskallerne giver det mere smag og aroma. Når man kombinerer det med koldgæring der tager længere tid men til gengæld giver finere aroma resulterer det i en vin der både har finesse og en flot fylde. En frisk vin med  elegance og dybde. Typisk for Begude er der en uovertruffen balance i vinen.

Glimrende som aperitif. God til skaldyr og lette hvide fisk. Prøv den til grønne asparges med smeltet smør.

Drikkes 1-3 år fra høståret. Drikkeklar 9-11 grader.

110.00 DKK

Beskrivelse

2016 Sauvignon Blanc

Domaine Begude drives af det engelske par Catherine & Lames Kinglake. De overtog vingården i 2003. Passionen for vin førte dem til at udleve drømmen i Sydfrankrig hvor de fik muligheden for at købe den smukt beliggende vingård på toppen af bjerget i Limoux med udsigt til Pyrenæerne.

Selve gården er trelænget og gulkalket med rosenbede og brosten. Umiddelbart bag laden der fungerer som vinlager starter vinstokkene. Ren fransk idyl.

Limoux er både en by og en kommune i Aude departementet i Languedoc-Roussillon regionen i det sydlige frankrig. Byen ligger ca. 20-30 km. syd for den ikoniske og historiske by Carcassonne. Limoux ligger så højt og køligt at man egentlig betragter den som sit eget område i stedet for at høre til Languedoc-Roussillon som den egentlig er berettiget til.

Efter et par år besluttede parret Kinglake at omlægge til 100% økologi. Der bruges ingen pesticider og der bruges udelukkende økologisk gødning fra får. En del biodynamiske principper anvendes for at passe på natur og dyreliv. Bæredygtighed skåner naturen, giver sunde vinstokke og dermed bedre vin.

De kølige forhold 300 m. over havets overflade giver ideelle vækstbetingelser. Varme somre og kølige nætter er perfekt for vinstokkene. Vingården er på 29 ha og jorden består hovedsagligt af stenet jord med ler og kalksten. Der kunstvandes ikke. Vinstokkene vænnes til at hente vand dybere nede og hermed trække de dybereliggende mineraler med op. Vinstokke har godt af at arbejde lidt for næring.

James Kinglake er nemlig en eventyrlysten vinbonde med mod på også at prøve noget utraditionelt man ikke forventer. Sauvignon Blanc har nogen udbredelse i Languedoc-Rousillon, men er ikke det første man kommer til at tænke på i forbindelse med Limoux. Sauvignon Blanc kender de fleste nok først og fremmest fra Loire og Bordeaux.

2016 Sauvignon Blanc er frisk med noter af græs og stikkelsbær i duften. Smagen er af frisk lime og grapefrugt. Medium syre. Hverken så slank og mineralsk som en Loire fra Sancerre eller Pouilly Fumé men heller ikke så frugtrig som en oversøisk Sauvignon Blanc. Den placerer sig smukt midt imellem og appellerer til smagsløg der ikke ønsker for tør eller for frugtrig hvidvin. Et godt eksempel på at Begude (og Sydfrankrig) har deres egen stil og masser af kvalitet.

2/3 af druerne presses med det samme og 1/3 presses med drueskallerne. Herefter koldgæres i rustfri ståltanke. Når man presser med drueskallerne giver det mere smag og aroma. Når man kombinerer det med koldgæring der tager længere tid men til gengæld giver finere aroma resulterer det i en vin der både har finesse og en flot fylde. En frisk vin med  elegance og dybde. Typisk for Begude er der en uovertruffen balance i vinen.

Glimrende som aperitif. God til skaldyr og lette hvide fisk. Prøv den til grønne asparges med smeltet smør.

Drikkes 1-3 år fra høståret. Drikkeklar 9-11 grader.

Yderligere information

Vægt 1.2 kg