Ca Botta, Valpolicella Ripasso Superiore 2016

Specifikationer
Land: Italien, Valpoliciella, Veneto
Drue: 50% Corvina, 30% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina og 5% Oseleta
Velegnet til: Kalv, vildt og okse
Alkohol: 14.5 %
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18 °C
   

Innovativt vinhus med respekt for traditionerne. Vin fra Valpolicella i topklasse. Kraftfulde, rige vine balanceret med elegance.

Farven er mørk og tyk. En rig og kraftfuld vin med masser af frugt og en relativ høj alkoholprocent på 14,5. I duft og smag er der kirsebær, rosiner, krydderier, sød lakrids og lys chokolade. Den har en fin syre og fløjlsbløde tanniner. God balance og rig på smag.

Efter gæringen lagrer vinen 6 måneder på Barriques inden den kommer på flaske og yderligere 12 måneder på flaske inden den frigives.

Guldmedalje ved International Wine & Spirits Competition.

Guldmedalje ved Berliner Wine Trophy.

Guldmedalje Verona Wine TOP 2017.

Luca Maroni 91 point.

                   

175,00 DKK

Beskrivelse

“Tenuta Costa Rossa” Valpolicella Ripasso Superiore og ”Tenuta Cajo” Amarone Della Valpolicaella er to af Ca ’Bottas store vine. Kraftfulde, fyldige rødvine lavet på tørrede druer og med en alkoholprocent på 14,5 eller højere. Udover de klassiske Valpolicella druer tilsættes tre mere sjældne druevarianter, Croatina, Oseleta og Turchetta.

2014 Ca ’Botta, “Tenuta Costa Rossa”, Valpolicella Ripasso Superiore, Veneto.

En blanding af 50% Corvina, 30% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina og 5% Oseleta.

Druerne til denne Ripasso håndplukkes og de bedste udvælges gennem en omhyggelig kvalitetskontrol. De høstes fra sidst i september indtil den første uge af oktober hvorefter de nænsomt placeres i netkasser og tørres af den friske luft fra bjergene. Druerne presses i november.

Gæringen foregår på rustfri ståltanke, Fermentino Ca ’Botta, vinhuset har patent på. Metoden de har fået patent på giver vinene ekstra kropsfylde. Druerne gæres først i 5 dage med en temperatur under 8 grader dernæst i 10 dage med en temperatur under 20 grader. Efter gæringen tilsættes tørrede, pressede druer fra fremstillingen af ”Tenuta Cajo” Amarone Della Valpolicellla og vinen gæres for anden gang i 10 dage under 20 grader. Ripasso kommer fra italiensk ripassare og betyder at ”passere igen” hvilket henviser til genanvendelse af drueskallerne fra fremstillingen af Amarone. Det giver større dybde, fyldigere smag og højere alkohol i Ripasso.

Efter gæringen lagrer vinen 6 måneder på Barriques lavet af amerikansk egetræ hvorefter den kommer på flaske og yderligere 12 måneder på flaske inden den frigives. Ca ’Botta lagrer alle deres vine i minimum 6 måneder på flaske inden de frigives. Det blødgør tanninerne og gør vinen rundere og mere elegant.

Tenuta Ca ’Botta hører hjemme i Valpantena der ligger i det østlige Valpolicella. Vinhuset er på ca. 20 ha. og lejer sig derudover ind på andre 20 ha. hos udvalgte vinbønder. Selvom der benyttes moderne produktionsudstyr så fremstilles vinen ved hjælp af traditionelle metoder. Filosofien er at bevare de historiske traditioner inden for italiensk vinproduktion og kombinere respekten for traditionelle fremstillingsmetoder med nye produktionsteknikker.

Vinmarkerne befinder sig 350-550 m. over havets overflade. I denne højde bliver druerne mere modne, indeholder højere syre, har tykkere skin og flere tanniner. Regnen flyder nedad bakkerne ned i dalen så druerne slipper for den ekstra fugtighed og kan holde på koncentrationen af sukker. Derudover tørrer vinden druerne og de kan derfor høstes senere og derved blive mere modne. Det giver kraftigere vine der kan lagre længere.

Læs mere

 

 

Specifikationer
Land: Italien, Valpoliciella, Veneto
Drue: 50% Corvina, 30% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina og 5% Oseleta
Velegnet til: Kalv, vildt og okse
Alkohol: 14.5 %
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18 °C