Klaus Stülb, Riesling Trocken 2018

Specifikationer
Land: Tyskland, Mosel
Velegnet til: Skaldyr, fisk og lyst kød
Alkohol: 11%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 8-10 °C

2017 Klaus Stülb Riesling Trocken. Fantastisk tør Riesling. Klar lys farve. Ren duft af lyse frugter og fersken. Tør og frisk smag af især grønne æbler, lidt fersken og mineraler. Stilen er harmonisk og elegant. Perfekt balance mellem frugt og syre.

Velsmagende tysk Riesling fra Mosel med høj kvalitet. Klaus Stülb har gennem årene vundet adskillige toppriser for sine økologiske vine og som økologisk vinhus generelt.   

 

 

DKK 125,00

Beskrivelse

Vores dygtige og innovative vinbonde, Klaus Stülb, har sin økologiske og flotte vinproduktion i sydtyske Zell-Kaimt i Mosel. Her har han siden 1986 dyrket økologisk og dermed været en foregangsmand for at tænke miljø og bæredygtighed ind i vindyrkningen i dette område.

Hans produktion og metoder nærmer sig efterhånden mere det biodynamiske hvor han kun benytter naturmidler og i store træk lader naturen gå sin gang i marken og i vinkælderen. Stülbs vine er også veganske. Traditionelt bruger man proteiner til at hjælpe med at klare vinen. Siden 2013 bruger Stülb proteiner fra ærter. Ellers lader han tiden klare vinen via naturlig bundfældning og filtrering i store glasflasker.

Det var ønsket om at undgå landbrugskemikalier der førte til økologisk dyrkning i 1986 hvor man også stoppede med brugen af kunstgødning. I stedet bruges der kompost og klippemel til at gøde jorden.

Jordbunden bearbejdes så der skabes mineraler i lagene af humus. Her finder vinstokkene deres næringsstoffer.

Der bruges ikke ukrudtsmiddel så græs og urter får lov at gro. Af hensyn til vinstokkenes trivsel bliver græs og urter til tider slået.

Mangfoldigheden i jordbunden med vinstokkene gør at insekter og smådyr trives. Nyttige insekter og smådyr holder de skadelige væk så der benyttes ikke insektbekæmpelsesmidler.   

For at styrke vinstokkene mod svampesygdomme får de bl.a. urteudtræk, klippemel og kobberpræparater. Selv brugen af disse minimeres ved at plante forstærkede druesorter der er modstandsdygtige overfor svampesygdomme.

Hos Stülb tages der derfor højde for hele bio-systemet og for balancen i selvsamme.

Læs mere

Specifikationer
Land: Tyskland, Mosel
Velegnet til: Skaldyr, fisk og lyst kød
Alkohol: 11%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 8-10 °C