Riesling Sect – Klaus Stülb

Tysk Riesling-Sect fra Mosel. Elegant tør mousserende vin.

2016 Klaus Stülb Riesling-Sect. Tør mousserende vin på druen Riesling lavet på den traditionelle metode kendt fra Champagne med 2. gæring i flasken. Lang tids lagring på bærmen, dvs. de døde gærceller, giver særdeles fine bobler.

Klar lys farve. Elegant duft af friske frugtaromaer. Frisk og tør smag af grønne æbler med en fin underlæggende sødme af fersken. Fantastisk balance mellem det tørre og de friske og let søde frugtaromaer klassisk for Riesling.

Mosel i Tyskland står for elegance. Klaus Stülb er en mester til at lave elegante og harmoniske vine altid i flot balance. Toppriserne for økologisk vin hans Riesling-Sect har vundet er et udtryk for kvalitet på øverste hylde. Senest har Riesling-Sect vundet sølv ved Internationaler Bioweinpreis i 2018.

Klaus Stülb har gennem årene vundet adskillige toppriser for sine økologiske vine og som økologisk vinhus generelt.

En virkelig dejlig mousserende vin der giver en række Cava og div. Cremant baghjul. Super kvalitet til en fornuftig pris.  

Perfekt som aperitif. Velegnet til skaldyr. Prøv den til jomfruhummer.   

Drikkeklar 6-8 °C. Drikkes 1-5 år fra høståret.

 

140,00 DKK

Beskrivelse

Tysk Riesling-Sect fra Mosel. Elegant tør mousserende vin.

2016 Klaus Stülb Riesling-Sect. Tør mousserende vin på druen Riesling lavet på den traditionelle metode kendt fra Champagne med 2. gæring i flasken. Lang tids lagring på bærmen, dvs. de døde gærceller, giver særdeles fine bobler.

Klar lys farve. Elegant duft af friske frugtaromaer. Frisk og tør smag af grønne æbler med en fin underlæggende sødme af fersken. Fantastisk balance mellem det tørre og de friske og let søde frugtaromaer klassisk for Riesling.

Mosel i Tyskland står for elegance. Klaus Stülb er en mester til at lave elegante og harmoniske vine altid i flot balance. Toppriserne for økologisk vin hans Riesling-Sect har vundet er et udtryk for kvalitet på øverste hylde. Senest har Riesling-Sect vundet sølv ved Internationaler Bioweinpreis i 2018.

Klaus Stülb har gennem årene vundet adskillige toppriser for sine økologiske vine og som økologisk vinhus generelt.

En virkelig dejlig mousserende vin der giver en række Cava og div. Cremant baghjul. Super kvalitet til en fornuftig pris.  

Perfekt som aperitif. Velegnet til skaldyr. Prøv den til jomfruhummer.   

Drikkeklar 6-8 °C. Drikkes 1-5 år fra høståret.

Dyrket økologisk.

 

Vores dygtige og innovative vinbonde, Klaus Stülb, har sin økologiske og flotte vinproduktion i sydtyske Zell-Kaimt i Mosel. Her har han siden 1986 dyrket økologisk og dermed været en foregangsmand for tænke miljø og bæredygtighed ind i vindyrkningen i dette område.

Hans produktion og metoder nærmer sig efterhånden mere det biodynamiske hvor han kun benytter naturmidler og i store træk lader naturen gå sin gang i marken og i vinkælderen. Stülbs vine er også veganske. Traditionelt bruger man proteiner til at hjælpe med at klare vinen. Siden 2013 bruger Stülb proteiner fra ærter. Ellers lader han tiden klare vinen via naturlig bundfældning og filtrering i store glasflasker.

Det var ønsket om at undgå landbrugskemikalier der førte til økologisk dyrkning i 1986 hvor man også stoppede med brugen af kunstgødning. I stedet bruges der kompost og klippemel til at gøde jorden.

Jordbunden bearbejdes så der skabes mineraler i lagene af humus. Her finder vinstokkene deres næringsstoffer.

Der bruges ikke ukrudtsmiddel så græs og urter for lov at gro. Af hensyn til vinstokkenes trivsel bliver græs og urter til tider slået.

Mangfoldigheden i jordbunden med vinstokkene gør at insekter og smådyr trives. Nyttige insekter og smådyr holder de skadelige væk så der benyttes ikke insektbekæmpelsesmidler.   

For at styrke vinstokkene mod svampesygdomme får de bl.a. urteudtræk, klippemel og kobberpræparater. Selv brugen af disse minimeres ved at plante forstærkede druesorter der er modstandsdygtige overfor svampesygdomme.

Yderligere information

Vægt 1.3 kg