Klaus Stülb, Riesling Feinherb

En fantastisk flot Riesling fra sydtyske Klaus Stülb. Mineralerne, klarheden og kompleksiteten træder flot frem. Lækre og velkendte Riesling noter som fersken og abrikos, der får vinen til at føles frisk og forførende.

Riesling Feinherb ligger sig i midten af sødme-spektret og fremstår derfor yderst tiltalende, behagelig og forførende. Denne Riesling er også perfekt som aperitif.

Specifikationer
Land: Tyskland
Område: Mosel
Drue: Riesling
Velegnet til: lette anretninger, suppe og ost
Årgang: 2016
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 8-10 °C

125,00 DKK

Beskrivelse

Riesling er en drue der kan og også bliver dyrket verden rundt. Grunden til at dette er muligt, er druens gode evne til at tilpasse sig klima og terroir. Den har oprindelse i Alsace i Frankrig, efterfølgende har den bredt sig til især Tyskland, der har Riesling som deres mest producerede vin. Sydtyskland står sammen med netop Alsace og Østrig for den flotteste og mest komplekse produktion af den delikate Riesling.

Vores dygtige og innovative vinbonde Klaus Stülb har sin økologiske og flotte vinproduktion i sydtyske Zell-Kaimt i Mosel. Han har siden 1986 dyrket økologisk og har derfor været forgangsmand for at tænke miljø og bæredygtighed ind i vin på disse kanter. Hans produktion læner sig efterhånden mere op af BIO, hvor han kun sprøjter med naturmidler og i store træk lader naturen gå sin gang hvad angår druerne. Han producerer desuden efter vegansk metoder, hvor han f.eks. klarer vinene uden tilsætninger og blot ved hjælp af tid, og filtrering i store glasflasker.

Klaus Stülb har naturligvis kvalitet for øje i alle hans vine, og tankegangen om at lave dem rene og autentiske er lykkedes ham til fulde. Hans vine fremstår mineralistiske, velproducerede, klare og komplekse. Balancer er spot on, og der er tale om behagelige og delikate vine fra hans side.

Læs mere

 

Specifikationer
Land: Tyskland
Område: Mosel
Drue: Riesling
Velegnet til: lette anretninger, suppe og ost
Årgang: 2016
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 8-10 °C