Domaine Begude, Pinot Noir Esprit 2018

Specifikationer
Land: Frankrig, Languedoc
Område: Languedoc
Velegnet til: And samt andre kødretter
Alkohol: 13,5%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 15-16 °C

Yderst charmerende udgave af en lagret Pinot Noir fra Begude. Masser af saftighed og gode noter af kirse og hindbær gør den frisk og lækker. Fadlagret 12 mdr på fransk eg. Fadlagringen tilsætter denne flotte Pinot Noir noget mere dybde og karakter og fremhæver frugtnoterne yderligere. Balancen er god og den bliver blød og lækker i afrundingen.

DKK 195,00

3 på lager

Beskrivelse

Det fremragende vinhus Domaine Begude leverer i den grad vine i topklasse. Og endda med stor omtanke for natur og omgivelser. Driften står det engelske par James & Catherine Kinglake for med hjælp fra et dygtigt hold af passionerede og engagerede medarbejdere. Hos Domaine Begude har de mest fokus på produktion af hvidvine men kan dog stadig brøste sig med 2 flotte udgaver af Pinot Noir. Den ene er en klassisk PN og den anden en lagret ved navn “Esprit”. 

De har de senere år brugt tiden fornuftigt, og lagt hele deres produktion om til fuldstændig økologisk. De producerer primært hvid i forskellige afskygninger og blot 2 udgaver Pinot Noir Rød samt Pinot Noir Rosé,  fra deres 29 hektar store vingård i det sydfranske Limoux område i Languedoc-Roussilin. Omend beliggenhed i Sydfrankrig ligger området højt og de kølige nætter giver gode forudsætninger for produktionen af hvid.

Hos Begude er udbyttet grundet det økologiske brug i den lavere ende af skalaen, hvilket dog afspejler sig i kvaliteten der til gengæld ligger i den høje ende af skalaen. Mevino er yderst tilfredse med Domaine Begude, som udover deres gode tilgang til økologi og bæredygtighed, leverer et fuldt sortiment af fremragende og gennemarbejde vine. Vi bøjer os i støvet og nyder at have dem med i vores portefølje af elskværdige vinbønder.

Læs mere

 

Specifikationer
Land: Frankrig, Languedoc
Område: Languedoc
Velegnet til: And samt andre kødretter
Alkohol: 13,5%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 15-16 °C