Pietro Rinaldi, Langhe Rosso “Atipico”

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Barbera & Nebbiolo
Velegnet til: Kødretter & Pasta
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16 °

Pietro Rinaldi Langhe Rosso – Atypisk er navnet på denne Lange Rosso Fra Rinaldi som er et 50/50 blend på de berømte Piemonte druer Barbera & Nebbiolo. Målet er at skabe en frugtig, kraftig og kompleks vin med klare karaktertræk fra de 2 berømte druer.

Rubinrød farve, i næsen dufter man skovbund, friske bær og urter. I smagen er karaktertrækkene friske røde bær, moderat tannin og en lang vedvarende eftersmag. 

 

 

DKK 149,00

Beskrivelse

Pietro Rinaldi er i den grad en innovativ, moderne og visionær vinbonde. De har på forholdsvis kort tid lykkedes med at lave nogle virkelig flotte vine. Hvor de adskillige gange har bedrevet at vinde anerkendte vin priser for selvsamme. 

Rinaldi har jeg fulgt fra hans spæde start, eller dvs. Pietro Rinaldi volume 2, som er bestående af hans barnebarn Monica og hendes mand Paolo. Paolo der tidligere var tandlæge i Milano samt Monica der var skolelærer besluttede sig for at flytte fra byen og ud på landet til det smukke Madonna Di Como. Madonna di Como ligger som en del af Barbaresco/Barolo området hvor hovedbyen Alba er fælles for dem alle.

Her ville de drive familiegården videre som havde ligget i dvale i nogle år efter Monicas bedstefar. De var fast besluttede på at investere og engagere sig fuldt i stedet og skabe nyt liv til både vinene og selve gården. Det er i den grad lykkedes. Ud over deres fantastiske vine der passes og plejes af den erfarne vinkyper Mario samt parrets yngste søn Alfredo, har de med årene bygget den gamle vingård om til et flot, luksuriøst og charmerende B&B ved navn MiaClara Relais. Stedet er opkaldt efter datteren Clara der deltager aktivt, hvor hun altid smilende byder velkommen og sørger for gæsterne har det godt under opholdet.

Familen Rinaldi skinner igennem i både vinene og MiaClara Relais, der gør både det ene og andet utrolig jordnært, autentisk og personligt.  

 

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Barbera & Nebbiolo
Velegnet til: Kødretter & Pasta
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16 °