Penet-Chardonnet “TerroirEscence” Grand Cru Champagne, Extra Brut

Unik og autentisk Champagne. En udsøgt smagsoplevelse.

Penet-Chardonnet “TerroirEscence” Grand Cru Champagne, Extra Brut.

Eksklusiv champagne lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Farve af lys strå. Dejlig duft af frugt, mineraler, gær og brød. Til at begynde med er smagen rund med fyldig frugt af moden grape og melon. Dernæst bliver smagen mildere med noter af vanilje og en anelse ristede nødder. Det kulminerer i en fortræffelig og meget lang mineralsk eftersmag der bare bliver ved. Flot syrestruktur giver en perfekt balance hele vejen igennem.

En understregning af at Champagne er noget særligt og blandt de største smagsoplevelser indenfor vinens verden.    

”TerroirEscence” har lagret minimum 36 måneder på bærmen, dvs. de døde gærceller. Det tilføjer dybde, kompleksitet og ekstra fine bobler.

Der produceres færre end 8000 flasker af den eksklusive ”TerroirEscence”. Hver enkelt flaske er nummereret og degorgeringsdatoen er skrevet på etiketten bag på flasken så man kan opnå den optimale modenhed.

Champagne på hovedsagligt Pinot Noir er velegnet til mad. Passer godt til fisk, skaldyr, fjerkræ og ost.

Drikkeklar 10-12 °C. Store champagner kræver lidt højere temperatur for bedre at udtrykke komplekse duft- og smagsindtryk.

Dyrket Økologisk

17/20 point Jancis Robinson
92 point Robert Parker
91 point Vinous

569,00 DKK

Beskrivelse

Unik og autentisk Champagne. En udsøgt smagsoplevelse.

”TerroirEscence” repræsenterer essensen af vingårdens terroir. Alexandre Penet vil ikke bare lave dejlige bobler men har fokus på champagne som topseriøs terroirvin. ”TerroirEscence”  udtrykker på smukkeste vis husets stil: rig, kompleks og mineralsk.

Penet-Chardonnet er en relativt lille vingård med en produktion på under 50.000 flasker. Det er en uafhængig og traditionel vingård der udelukkende producerer Champagne i topkategorien 100% Grand Cru.

Penet-Chardonnet vingården har været familieejet i 5 generationer. Mere end 400 års erfaring med vindyrkning i Champagne har gjort Penet-Chardonnet familien i stand til at lave exceptionel champagne hvor man fokuserer på terroirs. Den høje kvalitet af deres vine gør dem til sjældne specialister i at benytte ingen eller meget lidt dosage. Dosage er tilsætning af en blanding af sukker og vin tilsat det sidste svovl umiddelbart efter degorgering.

Penet-Chardonnet champagne er i høj grad autentisk og eksklusiv. Det afspejles også i det  raffinerede og stilfulde design på etiketterne nøje udarbejdet til at matche dette unikke og autentiske Champagnehus.    

Det ikoniske vindistrikt Champagne ligger omkring 150 km. nordøst for Paris. Her ejer Penet-Chardonnet 6 ha vinmarker i Grand Cru kommunerne Verzy og Verzenay i Montagne de Reims. 5 ha i Verzy og 1 ha i Verzenay. Vine fra Verzy og Verzenay mod nord i Montagne de Reims er generelt lettere, mere mineralske og elegante end vinene fra de sydlige Grand Cru kommuner, Bouzy og Ambonnay, hvor vinene er dybere og kraftfulde.  

Montagne de Reims befinder sig i det nordlige Champagne. Her gror Pinot Noir af udsøgt Grand Cru kvalitet. Det er også den mest beplantede drue i området. I Montagne de Reims ligger 25 vinlandsbyer på skråningen i en halvcirkel rundt om bjerget lige syd for Reims.

56% er Pinot Noir, Chardonnay udgør 30% og Meunier de resterende 14%.

Pinot Noir bidrager med krop, fylde, frugtighed og dybde. Chardonnay tilføjer elegance, finesse, markant syre og god mineralitet.  

Yderligere information

Vægt 1.3 kg