Beskrivelse
Pascal Clément kommer ud af en familie af vinbønder. Familiens Domaine blev etableret i 1950. Pascal Clément har mere end 20 års erfaring med vinmarker og vinproduktion. I 2012 startede han sit eget Domaine i landsbyen Savigny-les-Beaune kun få minutters kørsel fra hovedbyen i Bourgogne, Beaune.
Siden barndommen har Pascal Clément haft Bourgogne under huden og ophold hos nogle af de bedste producenter og vinkøbmænd i Bourgogne har givet ham erfaring og ekspertise.
Filosofien er at lave terroirvine med høj kvalitet. Derfor har han nøje udvalgt sine parceller med hensyn til næringen i jorden, geologi, eksponering for solen og mikroklima for at kunne udtrykke essensen af terroiret. Hos Pascal Clément er det en kombination af friskhed, mineralitet og kompleksitet.
Pascal arbejder sammen med venner der også er vinbønder og har været etablerede navne i mange år. Flertallet er gået over til økologisk dyrkning og nogle er også blevet biodynamiske. Det er Pascal inspireret af. Han har fokus på maksimal kvalitet af vinstokkene og vinificerer i kælderens så naturligt som muligt ud af stor respekt for terroiret.
Gæringsprocessen sker udelukkende ved hjælp af det naturlige gær der sidder på ydersiden af druen. Klaring foregår ved naturlig bundfældning og overførsel af vinen til andre fade i rør via tyngdekraften.