Tilbud

Økologisk Mix

Specifikationer
Land: Frankrig, Languedoc
Velegnet til: Skaldyr, fisk og andre lette anretninger
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 6-8 °C

2 x Pinot Rosé. Roséen er produceret på Pinot Noir og har gode noter som jordbær og tranebær der gør den saftig og frisk. Yderst raffineret rosé både på farve og smag. Perfekt som aperitif og til lette anretninger – serveres kølig på 6-8 grader.
2 x Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc er en perfekt og let tilgængelig hvidvin. God som aperitif grundet dens enkelthed og alletiders friskhed med gode noter af stikkelsbær, græs med hints af lime og grapefrugt. Gør sig også godt som kompagnon til skaldyr, fisk og andre lette anretninger.
2 x Pinot Noir. Fremragende Pinot Noir fra Begude. Frisk og lækker med skønne noter af kirse og hindbær og en dejlig blød afrunding. Kan nydes lettere afkølet på varme dage. 

816,00 DKK 599,00 DKK

Varekategorier: ,

Beskrivelse

Domaine Begude ejes og drives af det engelske ægtepar James & Cathrine Kinglake. Beliggenheden hedder Limoux i Sydfranske Languedoc-Roussillon. Vingården ligger på toppen bjerget i Limoux omgivet af vinmarkerne. Driften er biologisk med enorm stor fokus på naturen og bæredygtighed. Størstedelen af vinsortimentet er hvidemed 8 styks repræsenteret. Derudover 1 rosé basis pinot noir og 2 udgaver af en pinot noir hvoraf den ene er lagret. Sortimentet er ret atypisk i forhold til beliggenheden mod syd, hvilket er et meget godt kendetegn for de innovative ejere, som går mod strømmen. Hele sortimentet skeler til Alsace og Nordfrankrig hvilket også må siges at være utraditionelt. Grundlaget for at kunne dyrke disse vine lige præcis her er de kolde nætter der præger området i Limoux efterfulgt af varme dage, hvilket giver perfekte forudsætninger. Perfekt er også hvad man kan kalde resultaterne fra Begude. Man må i den grad sige at han rammer et tårnhøjt niveau på hele linien. Der er tale om gennemarbejde, mineralistiske vine der hver især rammer perfekte balancer. Ganske imponerende…

Begude er startet med at dyrke økologisk siden 2012 og fortsætter den gode stil, med naturlige sprøjtemidler og gødning. De bevæger sig derfor over i den biologiske del. Begude har et godt solidt team af dygtige og dedikerede folk der alle kæmper for at løfte niveauet hele vejen rundt.

Specifikationer
Land: Frankrig, Languedoc
Velegnet til: Skaldyr, fisk og andre lette anretninger
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 6-8 °C