Malat, St. Laurent 2017

Specifikationer
Land: Østrig, Kremstal
Drue: St. Laurent
Velegnet til: Fjerkræ, gris, lam og bløde oste
Alkohol: 13%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 14-16 °C
 

Original østrigsk rødvin. Rubinrød farve. Duft af kirsebær og røde bær. Smag af kirsebær, lidt mørke bær og nuancer af røde bær. Underliggende noter af tobak, lidt bitterhed og let krydret. Et fint tanninbid. Fløjlsblød med en præcis struktur. Frugtig og velsmagende.   

St. Laurent kan i stil minde om en moden oversøisk Pinot Noir eller Gamay fra Beaujolais men er alligevel helt sin egen. Druen er begyndt at få opmærksomhed og anerkendelse og det er fuldt fortjent. St. Laurent viser flot hvad østrigsk rødvin kan. 

Michael Malat er i 2019 kåret til årets vinbonde i guiden Wirtshausführer for sin perfekte topkvalitet og mangfoldighed.    

                     

DKK 159,00

Beskrivelse

Weingut Malat ligger i Kremstal nærmere betegnet i landsbyen Furth-Palt i Østrig. Vingården ligger på den sydlige bred af Donau floden på den modsatte side af den historiske by, Krems. Furth-Palt med dens vinmarker befinder sig mellem Krems i nord og Göttweiger Berg med det imponerende Stift Göttweig kloster i syd.

Kremstal ligger ca. en times kørsel vest for Wien mellem Wachau mod sydvest og Kamptal mod nordøst. De tre områder er de bedste og mest velansete områder for produktion af hvidvin i Østrig.

Hvidvin dominerer produktionen i Kremstal og er det området er kendt for. Druerne er hovedsagligt Riesling og den østrigske nationaldrue, Grüner Veltliner, og vinene er i absolut verdensklasse. Malat skiller sig dog lidt ud på den gode måde fordi de også laver glimrende rødvine.

Malat er et af de førende vinhuse i Kremstal og dermed i Østrig. Vingården er familiedrevet. Den blev grundlagt i 1722 og i 10 generationer har man lavet vin. Siden 2008 er det Michael Malat der har stået i spidsen. 

Han har lært faget ved at studere og arbejde på vingårde på forskellige kontinenter. Michael giver vinene sit personlige præg. En stil der i høj grad er påvirket af hans far, Gerald Malat, en vinpioner i Kremstal hvis arbejde har gjort at vinhuset har opnået en førende position i Østrig.

Michaels stil har fokus på elegance, finesse og drikkeglæde men også af en karakterfuld og fyldig smag. Frisk og sprød syre kombineres med mineralitet og en god frugtsmag.

Malat er et familieforetagende så alle familiemedlemmer har hver deres rolle på vingården.

Selvom det med 2/3 af vinproduktionen er hvidvinene der har hovedrollen så laver Malat også fremragende rødvine, søde vine og et par mousserende vine med høj kvalitet.

Hvidvinene er hovedsagligt Grüner Veltliner og Riesling. Derudover er der også Pinot Blanc, Pinot Gris og Chardonnay.

På rødvinsområdet er Malat sande pionerer i Kremstal. Rødvinene er karkateriseret ved en kombination af kraft og finesse. Der laves et relativt bredt udvalg fra Zweigelt til Pinot Noir og St. Laurent og også et bordeauxblend på Cabernet Sauvignon og Merlot.

Læs mere

Specifikationer
Land: Østrig, Kremstal
Drue: St. Laurent
Velegnet til: Fjerkræ, gris, lam og bløde oste
Alkohol: 13%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 14-16 °C

Du kunne også være interesseret i...