Malat, Pinot Noir Reserve 2016

Specifikationer
Land: Østrig, Kremstal
Drue: Pinot Noir
Velegnet til: kalv, løbende og flyvende vildt og fjerkræ
Alkohol: 13%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 15-17 °C

Malat Pinot Noir Reserve er en top 10 vin i Kremstal i forhold til hvor mange priser den har vundet. Senest har den vundet bronze ved Decanter World Wine Awards i både 2015 og 2017.

Michael Malat er i 2019 kåret til årets vinbonde i guiden Wirtshausführer for sin perfekte topkvalitet og mangfoldighed.    

Bourgognerød farve. Elegant og intens duft af blomster, røde bær, skovbær og kirsebær. I den saftige frugtsmag er der florale noter, en antydning af appelsinskal, lidt krydderurter og faste tanniner. Medium syre. Noter af chokolade i den lange eftersmag. Elegant og kraftfuld Pinot Noir.   

Druerne håndhøstes. Temperaturkontrolleret spontangæring med naturligt gær. Ingen kulturgær tilsættes. Derefter lagrer vinen 18 måneder hovedsagligt på små nye Barriquefade lavet af egetræ. Jo nyere og jo mindre træfade desto større fylde og mere og dybere smag.

DKK 289,00

Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Weingut Malat ligger i Kremstal nærmere betegnet i landsbyen Furth-Palt i Østrig. Vingården ligger på den sydlige bred af Donau floden på den modsatte side af den historiske by, Krems. Furth-Palt med dens vinmarker befinder sig mellem Krems i nord og Göttweiger Berg med det imponerende Stift Göttweig kloster i syd.

Kremstal ligger ca. en times kørsel vest for Wien mellem Wachau mod sydvest og Kamptal mod nordøst. De tre områder er de bedste og mest velansete områder for produktion af hvidvin i Østrig.

Hvidvin dominerer produktionen i Kremstal og er det området er kendt for. Druerne er hovedsagligt Riesling og den østrigske nationaldrue, Grüner Veltliner, og vinene er i absolut verdensklasse. Malat skiller sig dog lidt ud på den gode måde fordi de også laver glimrende rødvine.

Malat er et af de førende vinhuse i Kremstal og dermed i Østrig. Vingården er familiedrevet. Den blev grundlagt i 1722 og i 10 generationer har man lavet vin. Siden 2008 er det Michael Malat der har stået i spidsen.

Han har lært faget ved at studere og arbejde på vingårde på forskellige kontinenter. Michael giver vinene sit personlige præg. En stil der i høj grad er påvirket af hans far, Gerald Malat, en vinpioner i Kremstal hvis arbejde har gjort at vinhuset har opnået en førende position i Østrig.

Michaels stil har fokus på elegance, finesse og drikkeglæde men også af en karakterfuld og fyldig smag. Frisk og sprød syre kombineres med mineralitet og en god frugtsmag.

Malat er et familieforetagende så alle familiemedlemmer har hver deres rolle på vingården.

Selvom det med 2/3 af vinproduktionen er hvidvinene der har hovedrollen så laver Malat også fremragende rødvine, søde vine og et par mousserende vine med høj kvalitet.

Hvidvinene er hovedsagligt Grüner Veltliner og Riesling. Derudover er der også Pinot Blanc, Pinot Gris og Chardonnay.

Specifikationer
Land: Østrig, Kremstal
Drue: Pinot Noir
Velegnet til: kalv, løbende og flyvende vildt og fjerkræ
Alkohol: 13%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 15-17 °C