Malat, Brut Nature Reserve 2015

Specifikationer
Land: Østrig, Kremstal
Drue: Chardonnay 80% Pinot Noir 20%
Velegnet til: fisk, lyst kød og grøntsagsretter
Alkohol: 12,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 10-12 °C

Lys gyldengul farve. Duft af citrus, pære og en antydning af mandarinskal. Tør, elegant og finesserig smag af citrus og  modne gule æbler. Et let indtryk af friskt brød og gær i eftersmagen.  God kompleksitet og en spændstig syre. Fine, delikate bobler.  

Druerne håndhøstes og presses skånsomt i hele klaser så kun den bedste most bliver anvendt. 1. gæring på ståltank. 2. gæring på den traditionelle metode på flasken hvor vinen lagrer 3 år på bærmen, dvs. de døde gærceller. Det giver mere fylde, dybere smag og ekstra fine bobler. Ingen dosage.

DKK 189,00

Beskrivelse

Malat var den første vingård i Østrig til at lave deres egen sekt. Siden 1976 er deres Brut Reserve blevet lavet på den traditionelle metode med 2. gæring på flaske.

Den er en de bedste mousserende vine i Østrig og får pænt over 90 point.

 

Michael Malat er i 2019 kåret til årets vinbonde i guiden Wirtshausführer for sin perfekte topkvalitet og mangfoldighed.    

 

Weingut Malat ligger i Kremstal nærmere betegnet i landsbyen Furth-Palt i Østrig. Vingården ligger på den sydlige bred af Donau floden på den modsatte side af den historiske by, Krems. Furth-Palt med dens vinmarker befinder sig mellem Krems i nord og Göttweiger Berg med det imponerende Stift Göttweig kloster i syd.

Kremstal ligger ca. en times kørsel vest for Wien mellem Wachau mod sydvest og Kamptal mod nordøst. De tre områder er de bedste og mest velansete områder for produktion af hvidvin i Østrig.

Hvidvin dominerer produktionen i Kremstal og er det området er kendt for. Druerne er hovedsagligt Riesling og den østrigske nationaldrue, Grüner Veltliner, og vinene er i absolut verdensklasse. Malat skiller sig dog lidt ud på den gode måde fordi de også laver glimrende rødvine.

Malat er et af de førende vinhuse i Kremstal og dermed i Østrig. Vingården er familiedrevet. Den blev grundlagt i 1722 og i 10 generationer har man lavet vin. Siden 2008 er det Michael Malat der har stået i spidsen.

Han har lært faget ved at studere og arbejde på vingårde på forskellige kontinenter. Michael giver vinene sit personlige præg. En stil der i høj grad er påvirket af hans far, Gerald Malat, en vinpioner i Kremstal hvis arbejde har gjort at vinhuset har opnået en førende position i Østrig.

Michaels stil har fokus på elegance, finesse og drikkeglæde men også af en karakterfuld og fyldig smag. Frisk og sprød syre kombineres med mineralitet og en god frugtsmag.

Malat er et familieforetagende så alle familiemedlemmer har hver deres rolle på vingården.

Selvom det med 2/3 af vinproduktionen er hvidvinene der har hovedrollen så laver Malat også fremragende rødvine, søde vine og et par mousserende vine med høj kvalitet.

Hvidvinene er hovedsagligt Grüner Veltliner og Riesling. Derudover er der også Pinot Blanc, Pinot Gris og Chardonnay.

På rødvinsområdet er Malat sande pionerer i Kremstal. Rødvinene er karkateriseret ved en kombination af kraft og finesse. Der laves et relativt bredt udvalg fra Zweigelt til Pinot Noir og St. Laurent og også et bordeauxblend på Cabernet Sauvignon og Merlot.

Specifikationer
Land: Østrig, Kremstal
Drue: Chardonnay 80% Pinot Noir 20%
Velegnet til: fisk, lyst kød og grøntsagsretter
Alkohol: 12,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 10-12 °C