Tilbud

Giuseppe Cortese, Langhe Chardonnay 2016

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Velegnet til: kylling, fisk
Alkohol: 13%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 6-8 °C

Anderledes chardonnay fyldt med mineraler og atter mineraler. En forfriskende og sprød udgave der viser terroir fra området i og omkring Barbaresco.

 

                      

 

129,00 DKK 89,00 DKK

Beskrivelse

Chardonnay er oprindeligt en fransk druesort men dyrkes nu verden over. Derfor er der også enormt meget forskel på hvilke karakterer der gør sig gældende ud fra hvilket land og område den kommer fra. Druen har en god tilpasningsevne overfor klima og jord. Cortese har en flot og mineralsk Langhe Chardonnay i deres udvalg.

Hos Cortese er Chardonnay den sidst ankomne til deres produktserie og også den eneste ikke lokale drue de dyrker i deres sortiment, men trods det er det lykkedes dem at dyrke den godt og den har en virkelig flot balance mellem frugtighed og mineraler.

Den dyrkes i Trifolera (Barbaresco) med vestvendt beliggenhed. Inden den frigives til salg lagrer den 3 mdr i flasken. 

Giuseppe Cortese er en klassisk, dygtig og traditionsrig vinbonde fra det skønne Barbaresco i det mondæne vindistrikt Piemonte som udover Barbaresco også omfatter Barolo og Asti.

Cortese familien har i generation på generation altid været bosat på den smukke Rabaja bakketop, som blandt Barbaresco kendere er navnet på en af de mest anerkendte vinområder til dyrkning og fremstilling af de fremragende Barbaresco vine. Cortese familien ejer den største andel af jorden på Rabaja.

Selvom Cortese familien altid har boet der og også ejet en del af markerne omkring var det først i midt 60’erne at Giuseppe Cortese med stor passion og visionære tanker om at ville fremstille en af de smukkeste vine i området gik i gang. Dette sammen med hans kone Rosella.

Læs mere

 

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Velegnet til: kylling, fisk
Alkohol: 13%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 6-8 °C