Langhe Arneis “Hortensia”

Endnu et af Rinaldis flotte bidrag med et godt solidt niveau af høj kvalitet.

Rinaldi har valgt at holde fast i traditioner og historie og dykrer derfor deres sjældne og eftertragtede egnsdrue i deres hvid produktion. Produktet er en frisk og lækker Arneis udgave navngivet “Hortensia” efter noterne af friske sommerblomster og den kendetegnende smag af lime.

Igen er der tale om fremragende balance i vinen og den henvender sig fantastisk godt God som aperitif ellertil skaldyr og fisk. Hold igen med citrus i maden og nyd istedet lime smagen fra vinen.

Serveringsklar på 6-8 grader

Dyrket økologisk

120,00 DKK

Beskrivelse

Langhe Arneis “Hortensia”

Rinaldi har valgt at dyrke historien fra deres skønne område på hele linien og derfor også valgt at benytte sig af Arneis druen i deres hvidproduktion. Arneis druen er i den grad en Piemontese drue og det er derfor kun lovligt at kalde sin vin Arneis såfremt de dyrkes i de rigtige områder. Dette gør at der er en meget lille produktion samlet set af Arneis vine der kun produceres ca. 1 million af på årsbasis. Der er derfor rift om flaskerne da de der nu har valgt at benytte Arneis til sin produktion generelt har en ret god kvalitet og gør sig umage med at levere et højt niveau

Ud af denne drue får man friske, behagelige og let drikkelige vine blandt andet grundet det lave syreindhold i druerne. Det kræver derfor en vis årvågenhed fra vinbondens side under produktionen af disse da temperaturen skal styres ret stramt under gæringsprocessen der skal foregå køligt således den ikke udsættes for yderligere syretab. Oftes bidrager egefadslagring intet positivt til vinen og bliver derfor sjældent benyttet. Vinene anbefales at blive drukket unge – gerne indenfor et par år da de topper i deres friskhed og derfor ikke er velegnet til lagring

Rinaldi laver igen en fantastisk flot udgave af sit bud på en Arneis vin som parret har navngivet “Hortensia”    Navnet er et udspring fra de fine noter der er i deres udgave. Noterne er friske sommerblomster og lime.

Dyrkningen foregår omkring deres vinkælder og B&B i Madonna di Como med en østlig beliggenhed. Undergrunden er ler og limesten der er perfekt til netop Arneis.

Endnu et af Rinaldis flotte bidrag med et godt solidt niveau af høj kvalitet.

Rinaldi har valgt at holde fast i traditioner og historie og dykrer derfor deres sjældne og eftertragtede egnsdrue i deres hvid produktion. Produktet er en frisk og lækker Arneis udgave navngivet “Hortensia” efter noterne af friske sommerblomster og den kendetegnende smag af lime druen formår at bidrage med.

Yderligere information

Vægt 1.2 kg