Langhe Arneis “Hortensia”

Endnu et af Rinaldis flotte bidrag med et godt solidt niveau af høj kvalitet.

Rinaldi har valgt at holde fast i traditioner og historie og dykrer derfor deres sjældne og eftertragtede egnsdrue i deres hvid produktion. Produktet er en frisk og lækker Arneis udgave navngivet “Hortensia” efter noterne af friske sommerblomster.

Noterne i Rinaldis Arnes Hortensia er primært hvide sommerblomster, en snert af hyld og en flot afrunding af lime.

Igen er der tale om fremragende balance i vinen og den henvender sig fantastisk godt som aperitif ellertil skaldyr og fisk. Hold igen med citrus i maden og nyd istedet lime smagen fra vinen.

Serveringsklar på 6-8 grader

Dyrket økologisk

120,00 DKK

Beskrivelse

Rinaldi har valgt at dyrke historien fra deres skønne område på hele linien og derfor også valgt at benytte sig af Arneis druen i deres produktion af hvidvin. Arneis druen er en egnsdrue fra Piemonte. Det er kun lovligt at kalde sin vin Arneis såfremt de dyrkes i og omkring Langhe og Roero distriktet. Dette medfører en meget begrænset produktion Arneis vine,  med en samlet beholdning på ca. 1 million flasker på årsbasis. Der er derfor rift om flaskerne da de der nu har valgt at benytte Arneis til sin produktion generelt har en ret høj kvalitet og gør sig særdeles umage med at levere et højt niveau.

Ud af denne drue får man friske, behagelige og let drikkelige vine blandt andet grundet det lave syreindhold i druerne. Det kræver derfor en vis årvågenhed fra vinbondens side under produktionen af disse, da temperaturen skal styres ret stramt under gæringsprocessen der skal foregå køligt således den ikke udsættes for yderligere syretab. Oftes bidrager egefadslagring intet positivt til vinen og bliver derfor sjældent benyttet. Vinene anbefales at blive drukket unge – gerne indenfor et par år da de topper i deres friskhed og derfor ikke er velegnet til lagring

Rinaldi laver en fantastisk flot udgave af sit bud på en Arneis vin som parret har navngivet “Hortensia”    Navnet er et udspring fra de fine noter der er i deres udgave. Noterne er friske sommerblomster og lime.

Dyrkningen foregår omkring deres vinkælder og B&B i Madonna di Como med en østlig beliggenhed. Undergrunden er ler og limesten der er perfekt til netop Arneis.

Endnu et af Rinaldis flotte bidrag med et godt solidt niveau af høj kvalitet.

 

Yderligere information

Vægt 1.2 kg