Kopke, 20 years old Tawny Port

Specifikationer
Land: Portugal, Duoro
Velegnet til: Tunge desserter, hårde oste og ren nydelse
Dyrkning: 14-16 °C

Denne 20 Years Tawny fra det legendariske portvinshus Kopke er lys mahognifarvet med et tydeligt alderspræg. Aroma af moden frugt, puddersukker, tørrede noter af figen, hasselnødder og en afbalanceret syre i såvel næse som mund. Smagen er harmonisk og kraftig med en fasthed og med moden frugt og en lang, kompleks og let sødmefuld afsked.

Vinen er særdeles velegnet til hårde ostetyper, desserter med nødder eller tørrede frugter og selvfølgelig som en vin til ren nydelse.

DKK 349,00

Beskrivelse

Kopke er portugals ældste portvinshus. Traditionerne og håndværket bag Kopke Tawny port går helt tilbage til 1600tallet.    

Kopkes legendariske Tawnies med aldersangivelse og deres Colheitas fremstilles af udvalgte druer fra Douro Superior og dels fra husets egen Quinta São Luíz. Selvom huset er gammelt hører det til blandt Douros mest moderne quintas. Quinta São Luíz er beliggende i Tabuaҫo nær Pinhão. Foruden produktionsfaciliteter indeholder den gæstebygning, egen kirke(!) og naturligvis egne vinmarker.

Hvert hus har sin stil. Kopke er berømmet for elegante, komplekse og æteriske Tawnies med aldersangivelse, med en meget høj gennemsnitsalder.

Specifikationer
Land: Portugal, Duoro
Velegnet til: Tunge desserter, hårde oste og ren nydelse
Dyrkning: 14-16 °C