Giuseppe Cortese, Barbaresco 2017

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Nebbiolo
Velegnet til: Gris, lam & okse
Årgang: 2017
Alkohol: 14,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18°

Klar kirsebærrød farve. Elegant floral duft. Elegancen går igen i den sprøde, saftige og komplekse smag af violer, røde bær og mineralitet. Barbaresco i en tilgængelig burgundisk stil. 
Druerne håndhøstes hvorefter de gærer naturligt i 30 dage i rustfri ståltanke. Vinen lagrer i store 5-6 år gamle slavonske egefade i 18 måneder. 6 måneder lagring på flaske inden frigivelse. Langt størstedelen af druerne kommer fra den velestimerede mark og Corteses topmark, Rabajá, resten fra en nabomark. 

DKK 329,00

Beskrivelse

Vingården Giuseppe Cortese er essensen af en glimrende beliggenhed, bedste terroir og et enormt godt håndværk. Driften i marken står Cortese familien sammen om, ligesom i kælderen hvor der året rundt arbejdes intenst og engageret med at skabe flotte og traditionelle vine med et smukt præg af jordene fra Rabaja & Trifolera i Barbaresco.

Cortese familien har i generation på generation altid været bosat på den smukke Rabaja bakketop, som blandt Barbaresco kendere er navnet på en af de mest anerkendte vinområder til dyrkning og fremstilling af de fremragende Barbaresco vine. Cortese familien ejer den største andel af jorden på Rabaja.

Selvom Cortese familien altid har boet der og også ejet en del af markerne omkring var det først i midt 60’erne at Giuseppe Cortese med stor passion og visionære tanker om at ville fremstille en af de smukkeste vine i området gik i gang. Dette sammen med hans kone Rosella.

Giuseppe Cortese er i december 2018 gået bort hvorefter den næste generation fortsætter med at føre den flotte vingård videre i ånden om godt håndværk, ihærdighed og frem for alt kvalitet. Giuseppe arbejdede selv i marken indtil det sidste.

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Nebbiolo
Velegnet til: Gris, lam & okse
Årgang: 2017
Alkohol: 14,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18°