Domaine Begude, Gewürtzraminer “Le Secret du Sud” 2016

Specifikationer
Land: Frankrig, Languedoc
Velegnet til: Orientalsk mad samt stærke indiske retter, oste
Alkohol: 13,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 10-12 °C

Vinen har smagsnoter af litchi, eller kærlighedsfrugten som den kaldes, og rosenblade med en relativt stor fylde og krydderier. Det aromatiske, parfumerede og florale sammen med det krydrede er klassisk Gewürztraminer og en dejlig kombination man ikke finder så tit i hvidvine. Gewürztraminer er med sin parfume, det florale, relativt høje alkohol og lave syre ret enestående og hos Begude er det en styrke.

Druerne bliver presset med det samme og koldgæret i rustfri ståltanke. Når man koldgærer ved lav temperatur tager det længere tid men giver det en finere aroma til vinen. Hos Begude giver det finesse til den parfumerede og florale fylde. Det passer særdeles godt fordi den lave syre ikke giver så meget modspil. Vinen er en modig og særdeles vellykket del af sortimentet.

DKK 110,00

Kategori:

Beskrivelse

Domaine Begude drives af det engelske par Catherine & Lames Kinglake. De overtog vingården i 2003. Passionen for vin førte dem til at udleve drømmen i Sydfrankrig hvor de fik muligheden for at købe den smukt beliggende vingård på toppen af bjerget i Limoux med udsigt til Pyrenæerne. Selve gården er trelænget og gulkalket med rosenbede og brosten. Umiddelbart bag laden der fungerer som vinlager starter vinstokkene. Ren fransk idyl. 

Limoux er både en by og en kommune i Aude departementet i Languedoc-Roussillon regionen i det sydlige frankrig. Byen ligger ca. 20-30 km. syd for den ikoniske og historiske by Carcassonne. Limoux ligger så højt og køligt at man egentlig betragter den som sit eget område i stedet for at høre til Languedoc-Roussillon som den egentlig er berettiget til.

Efter et par år besluttede parret Kinglake at omlægge til 100% økologi. Der bruges ingen pesticider og der bruges udelukkende økologisk gødning fra får. En del biodynamiske principper anvendes for at passe på natur og dyreliv. Bæredygtighed skåner naturen, giver sunde vinstokke og dermed bedre vin.

James Kinglake er en eventyrlysten vinbonde med mod på også at prøve noget utraditionelt man ikke forventer. Gewürztraminer kender de fleste nok bedst fra Alsace og er normalt ikke en drue man dyrker i Sydfrankrig. Hos Begude er resultatet aldeles glimrende. Le Secret Du Sud betyder Sydens hemmelighed men når man kan lave Gewürztraminer på dette niveau i Sydfrankrig er det nok et spørgsmål om tid hvor længe det forbliver en hemmelighed.

Læs mere

Specifikationer
Land: Frankrig, Languedoc
Velegnet til: Orientalsk mad samt stærke indiske retter, oste
Alkohol: 13,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 10-12 °C