Gattone, Cerasuolo d’Abruzzo Rosé 2019

Specifikationer
Land: Italien, Abruzzo
Drue: Montepulciano
Velegnet til: Aperitif, forretter og fisk
Alkohol: 12,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 7-9 °C

Gattone Cerasuolo er tør, frisk og harmonisk og helt igennem lækker og letdrikkelig rosé. Den korte skindkontakt gør, at tanninerne er få og afbalancerede. Med den første slurk mødes man af appelsinskal, kanel, rosenblade og en afdæmpet syre. Efterfølgende er det jordbær, tørrede kirsebær og et strejf af mandel der kommer snigende.

En helt ideel vin til lange sommeraftenener på terrassen.

DKK 89,00

Beskrivelse

Klimaet i Abruzzo er ideelt til dyrkning af økologisk vin.

Sydøst for Toscana og cirka 100 kilometer øst for Rom kommer man til regionen Abruzzo, der ligger centrelt i Italien, ud til Adriaterhavet. Hav er lig med vind, og der er med til at give perfekte vækstbetingelser. Der gør det nemt at dyrke økologisk, som det er tilfældet med Gattones økologiske vine. Tilmed byder regionen byder på alt fra solrige sneklædte bjergsider til varme vindsuste kystsider, der giver oplagt mulighed for at dyrke i præcis dét klima, der passer perfekt til den enkelte type vin.

Montepulciano d’Abruzzo har siden 2010 været en officiel DOP (Denominazione di Origine Protetta). Dermed er vinhusene blevet underlagt strenge krav til kvalitet og til druernes oprindelse. Vine fra Montepulciano d’Abruzzo er kendetegnet ved deres nerve såvel som saft og fylde.

Specifikationer
Land: Italien, Abruzzo
Drue: Montepulciano
Velegnet til: Aperitif, forretter og fisk
Alkohol: 12,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 7-9 °C