Dalva, Colheita 1991

Specifikationer
Land: Portugal, Douro
Drue: Touriga Franca, Touriga Nacional
Velegnet til: Desserter og ren nydelse
Alkohol: 20%

Colheita fra starten af 90´erne. Med over 20 års udvikling på træfade er denne Colheita fra Dalva blevet en virkelig finessepræget portvin. De mange års fadlagring har afrundet vinen, så den fremstår harmonisk og i balance mellem kraftfuldhed og elegance – mellem ungdommelig saftighed og alderens kompleksitet.

Fadlagret port, der er sublimt afrundet og dog stadig har rigeligt med karakter og vitalitet til at klare selv tungere desserter eller kraftige oste. Her står smagsnuancer i kø for at vælte ud af glasset. Mørke bær og urter i skarp konkurrence med appelsinskal, sød tobak og ristede nødder.

DKK 350,00

Beskrivelse

Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. I 1920’erne opkøbe brasilianske C. Da. Silva huset gennem sin kones familie. Indtil da havde huset gået under andet navn og havde primært solgt sine portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og resten af Europa.

I 1970erne tog produktionen af portvine hos Dalva en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af årtiet begyndte Dalva at dyrke egne druer, de byggede et vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Allerede i 1978 gave det pote, hvor huset producerede sin første “hjemmedyrkede” vintage port. Dalva er den dag i dag et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det  århundrede.

Specifikationer
Land: Portugal, Douro
Drue: Touriga Franca, Touriga Nacional
Velegnet til: Desserter og ren nydelse
Alkohol: 20%