Dalva, Colheita 1982

Specifikationer
Land: Portugal, Duoro
Drue: Touriga Franca, Touriga Nacional
Velegnet til: Oksemørbrad, tunge desserter og skimmelost
Alkohol: 20%

En lækkerbisken fra 1982 og en fuldstændig fantastisk portvin. Aromaer af hasselnødder, puddersukker, grøn te, lakridspulver, et delikat og forfriskende citruspræg samt en lækker fornemmelse af karamel og dadel i munden. Sødmen er meget elegant holdt i skak af et diskret tørstof fra lagringen.

Colheita 1982 fra Dalva er en fadlagret portvin fra ét enkelt år. Det vil sige en tawny med årgangsbetegnelse. Vinen fadlagrer fra høståret og tappes først på flaske umiddelbart inden den sendes på markedet.

DKK 599,00

Beskrivelse

Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. I 1920’erne opkøbe brasilianske C. Da. Silva huset gennem sin kones familie. Indtil da havde huset gået under andet navn og havde primært solgt sine portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og resten af Europa.

I 1970erne tog produktionen af portvine hos Dalva en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af årtiet begyndte Dalva at dyrke egne druer, de byggede et vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Allerede i 1978 gave det pote, hvor huset producerede sin første “hjemmedyrkede” vintage port. Dalva er den dag i dag et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det  århundrede.

Specifikationer
Land: Portugal, Duoro
Drue: Touriga Franca, Touriga Nacional
Velegnet til: Oksemørbrad, tunge desserter og skimmelost
Alkohol: 20%