Domaine Begude, Chardonnay Le Bel Ange 2017

Specifikationer
Land: Frankrig, Languedoc
Drue: 86% Chardonnay og 14% Chenin Blanc
Velegnet til: lette retter, salat, hvid fisk, kylling
Alkohol: 13%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 9-11 °C

90 points Vinbladet

Klassisk flot Begude mineralitet, frisk citrus med lidt æble og pære. Den ekstra syre giver en friskhed til elegancen. Druerne til ”Le Bel Ange” presses med det samme og bliver derefter koldgæret i rustfri ståltanke. Koldgæring tager længere tid men resultatet er meget fine aromaprofiler. Det rene, elegante udtryk af druer og terroir har ikke behov for fadlagring. 

DKK 129,00

Ikke på lager

Beskrivelse

Domaine Begude drives af det engelske par Catherine & Lames Kinglake. De overtog vingården i 2003. Passionen for vin førte dem til at udleve drømmen i Sydfrankrig hvor de fik muligheden for at købe den smukt beliggende vingård på toppen af bjerget i Limoux med udsigt til Pyrenæerne. Selve gården er trelænget og gulkalket med rosenbede og brosten. Umiddelbart bag laden der fungerer som vinlager starter vinstokkene. Ren fransk idyl. 

Limoux er både en by og en kommune i Aude departementet i Languedoc-Roussillon regionen i det sydlige frankrig. Byen ligger ca. 20-30 km. syd for den ikoniske og historiske by Carcassonne. Limoux ligger så højt og køligt at man egentlig betragter den som sit eget område i stedet for at høre til Languedoc-Roussillon som den egentlig er berettiget til.

Efter et par år besluttede parret Kinglake at omlægge til 100% økologi. Der bruges ingen pesticider og der bruges udelukkende økologisk gødning fra får. En del biodynamiske principper anvendes for at passe på natur og dyreliv. Bæredygtighed skåner naturen, giver sunde vinstokke og dermed bedre vin.

De kølige forhold 300 m. over havets overflade giver ideelle vækstbetingelser. Varme somre og kølige nætter er perfekt for vinstokkene. Vingården er på 29 ha og jorden består hovedsagligt af stenet jord med ler og kalksten. Der kunstvandes ikke. Vinstokkene vænnes til at hente vand dybere nede og hermed trække de dybereliggende mineraler med op. Vinstokke har godt af at arbejde lidt for næring.

Hos Begude bruger man ikke pesticider eller sprøjtegifte. Målsætningen er at samarbejde og leve i harmoni med insekterne. F.eks. for at holde møl væk hvis larver spiser vinstokkene bruges såkaldt ”seksuel forvirring” der forvirrer møllene med feromoner så de finder andre steder at parre sig. På vingården befinder der sig også ofte vildsvin, ræve og harer.

Indstillingen og kvaliteten af vinene hos Domaine Begude er ikke gået ubemærket hen hos anmelderne. Vinene får flotte anmeldelser. Sydfrankrig er bestemt et område man ikke skal overse. De senere år har der været en tilstrømning af talent og penge og det kan smages i vinene. Begude er et godt eksempel og en flot eksponent for sydfransk vin. 

Læs mere

Specifikationer
Land: Frankrig, Languedoc
Drue: 86% Chardonnay og 14% Chenin Blanc
Velegnet til: lette retter, salat, hvid fisk, kylling
Alkohol: 13%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 9-11 °C