Domaine Begude, Chardonnay Etoile 2017

Specifikationer
Land: Frankrig, Languedoc
Velegnet til: Hvidt kød og faste oste (især Comté)
Alkohol: 13,5%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 12-14 °C

Prisvindende Chardonnay Etoile fra det økologiske og fremragende vinhus Domaine Begude. Guldmedalje fra Decanter 2017 med hele 95 ud af 100 point. Chardonnay Etoile 2015. Enkeltmarksvin fra marken Le Cerisier, Begude’s topmark. En vin i verdensklasse med smag af pære, æble og brioche = fransk hvedebolle med højt indhold af smør og æg.

Vinen er glimrende til fisk og skaldyr samt i sin egen enkelthed. Det er vigtigt at den ikke drikkes for kold, så man ikke glipper de lækre smørnoter.

I takt med at vinen varmer lidt op i glasset kommer de lækreste smørnoter frem der også er let genkendelige i vinene fra Meursault i Bourgogne. ”Etoile” er et fund til prisen. For hvidvinselskere og fans af Meursault er ”Etoile” et glimrende alternativ.

 Den flotte Chardonnay “Etoile” lagres på fransk egetræsfade (86%) de sidste 14 % lagres koldt i ståltanke. Godt 1 år senere blandes de 2 lagringer, hvorefter de en måneds tid senere hældes på flaske.

86% af druerne gennemgår gæring på nøje udvalgte egefade. 20% gæres på nye demi-muids, hvilket er franske egefade på 600 l. 14% koldgæres på rustfri ståltanke. Koldgæring tager længere tid men giver finere aroma til vinen. Efter godt et år blandes fadene og en måned efter hældes vinen på flaske. Denne vin har det hele. Elegance, balance, fylde, dybde. 

Læs mere
 

DKK 179,00

Beskrivelse

Mesterværkerne er mange fra Domaine Begude, der konstant leverer et højt og prangende niveau. Deres topvin Chardonnay “Etoile” er ingen undtagelse, belønningen er givet i form af en flot guldmedalje fra Decanter 2017, med en rating på 95 ud af 100.

Domaine Begude drives af det engelske par Catherine & Lames Kinglake. De overtog vingården i 2003. Passionen for vin førte dem til at udleve drømmen i Sydfrankrig hvor de fik muligheden for at købe den smukt beliggende vingård på toppen af bjerget i Limoux med udsigt til Pyrenæerne. Selve gården er trelænget og gulkalket med rosenbede og brosten. Umiddelbart bag laden der fungerer som vinlager starter vinstokkene. Ren fransk idyl.

Limoux er både en by og en kommune i Aude departementet i Languedoc-Roussillon regionen i det sydlige frankrig. Byen ligger ca. 20-30 km. syd for den ikoniske og historiske by Carcassonne. Limoux ligger så højt og køligt at man egentlig betragter den som sit eget område i stedet for at høre til Languedoc-Roussillon som den egentlig er berettiget til.

Efter et par år besluttede parret Kinglake at omlægge til 100% økologi. Der bruges ingen pesticider og der bruges udelukkende økologisk gødning fra får. En del biodynamiske principper anvendes for at passe på natur og dyreliv. Bæredygtighed skåner naturen, giver sunde vinstokke og dermed bedre vin.

De kølige forhold 300 m. over havets overflade giver ideelle vækstbetingelser. Varme somre og kølige nætter er perfekt for vinstokkene. Vingården er på 29 ha og jorden består hovedsagligt af stenet jord med ler og kalksten. Der kunstvandes ikke. Vinstokkene vænnes til at hente vand dybere nede og hermed trække de dybereliggende mineraler med op. Vinstokke har godt af at arbejde lidt for næring.

Læs mere

8

 

Specifikationer
Land: Frankrig, Languedoc
Velegnet til: Hvidt kød og faste oste (især Comté)
Alkohol: 13,5%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 12-14 °C