Eudald, Cava Brut Nature “Familia”

Specifikationer
Land: Spanien, Penedes
Drue: Xarel-lo, Macabeo og Parallada
Velegnet til: Aperitif, lette hvide fisk og kylling
Alkohol: 11,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 8-10 °C

Duften har en god kraft med noter af citrus, frisk brød og let søde kager. Smagen er blød, tør og cremet med en perfekt syre og en dejlig lang eftersmag. Fantastisk kvalitet til en brøkdel af prisen på Champagne. God til aperitif. Det tørre stimulerer appetitten. Kan fint erstatte tørre hvidvine.

Cava Brut nature er en af Eudalds spidskompetencer fra det velrenommerede Cava distrikt Penédes. Familia Brut Nature er en tør og rigtig dejlig cava. Druerne er klassiske og kommer fra marker lige ved familiegården. Her indeholder jorden en stor del sand og grus hvilket giver optimale forhold for at få den rette syre til at lave Cava med glimrende kvalitet. Familia Brut Nature er lavet på den traditionelle metode med 2. gæring i flasken som stammer fra Champagne. Den har lagret i 18-22 måneder.

 

DKK 159,00

Beskrivelse

Eudald Massana Noya er 9. generation af landmænd fra familien Massana. Vingården ligger i Subirats tæt på Sant Pau d’Ordal små 15 km. nordøst for hovedbyen i Penedès, Vilafranca del Penedès. Familien Massana har her siden starten af det 18. århundrede dyrket afgrøder, heriblandt  vin. Især Eudalds far og bedstefar, Antoni Massana Ràfols og Josep Massana Carbó, har høstet anerkendelse for deres vinproduktion og vundet priser for deres bidrag til vinverden igennem et helt liv.

Siden midten af 1990’erne har Eudald haft fokus på kvalitetsvine og vingården opererer udelukkende ud fra økologiske og biodynamiske principper. Der bliver ikke brugt ukrudtsmidler, kemiske midler mod insekter eller syntetiske produkter. Man respekterer naturens egen gang så meget som muligt med så lidt menneskelig indblanding som muligt. Affaldsprodukter bliver ført tilbage hvor den oprindelige afgrøde kom fra. Harmoni og balance med naturen er essentiel. 

Udover at skabe balance mellem vin og natur, og fremstille moderne, innovative og gennemarbejde vine, har familien også gjort sig nogle gode tanker om at skabe et flot og harmonisk udtryk på flaskerne. Disse fremstår alle moderne og med den karakteristiske Eudald drue som det gennemgående kendemærke.

Læs mere

 

Specifikationer
Land: Spanien, Penedes
Drue: Xarel-lo, Macabeo og Parallada
Velegnet til: Aperitif, lette hvide fisk og kylling
Alkohol: 11,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 8-10 °C