Rion & Fils, Bourgogne Passetoutgrain 2013

Specifikationer
Land: Frankrig, Borugogne
Drue: 1/3 Gamay, 2/3 Pinot Noir
Velegnet til: stegt fisk eller fjerkræ
Alkohol: 12%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 12-14 °C

Smagsnoter af kirsebær, ribs og tranebær i en frisk, saftig og umiddelbar stil. Hovedsagligt anvendes Pinot Noir og Gamay, den dominerende drue i Beaujolais. Gamay gør vinen lidt mere fyldig og rustik end man normalt møder i Bourgogne men det klassisk Bourgogne med elegance og syrefriskhed skinner tydeligt igennem.                       

 

120,00 DKK

Beskrivelse

Passe-tout grains betyder egentlig ”alle druer tilladt” hvilket kommer af at tidligere blev druerne ikke sorteret efter høsten. Hovedsagligt anvendes Pinot Noir og Gamay, den dominerende drue i Beaujolais. Reglen er at minimum 1/3 skal være Pinot Noir. Det er tilladt at lave Passe-tout-grains i hele Bourgogne. Stilen er ofte let tilgængelig, frugtrig og lidt rustik. 

Stilen hos Rion & Fils er generelt rig, fyldig og kraftfuld. Der afstilkes 100% og gæringen foregår derefter på ståltanke. Vinen lagres efterfølgende på Allier egefade hvor procentdelen af nye fade varierer i forhold til årgang og markens klassificering. Økologisk dyrkning (dog ikke certificeret) og gamle vinstokke giver frugtrige vine med dybde og høj kvalitet. Passetoutgrain er den mest umiddelbare vin i sortimentet med masser af charme.

 

Specifikationer
Land: Frankrig, Borugogne
Drue: 1/3 Gamay, 2/3 Pinot Noir
Velegnet til: stegt fisk eller fjerkræ
Alkohol: 12%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 12-14 °C