Beaufort, Bourgogne, Grande Charme Pinot Noir 2015

Specifikationer
Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Drue: 100% Pinot Noir
Velegnet til: Kylling, gris, milde oste
Årgang: 2015
Alkohol: 10,5 %
Dyrkning: Økologisk/Naturvin
Servering: 14-16 °C

Bourgogne rød farve. Let parfumeret duft af røde bær og violer. Smagen er tør og mineralsk med let og ligefrem frugt. God syre og et let tanninbid. En rigtig terroirvin.

Druerne håndhøstes og gæres til at starte med i hele klaser på 400 liter egefade brugt til produktion af mindst 3 årgange. Vinen bliver på træfadene på bærmen (bundfaldet efter endt gæring) i 14 måneder inden den kommer på flaske. Ingen filtrering.

Når gæringen starter med hele klaser giver det en mere ligefrem frugtsmag, en god syre og færre tanniner.

DKK 195,00

Kategorier: ,

Beskrivelse

I 2007 startede de to brødre Réol og Quentin Beaufort hver deres Domaine i den lille by, Pothières, i kommunen Prously-sur Ource. Prously-sur-Ource er en del af Côte-d’Or i Bourgogne og ligger midtvejs mellem Troyes og Dijon Her delte de to brødre 1,5 ha på marken Grande Charme.

Réol og Quentin kommer ud af Champagnehuset, André Beaufort, grundlagt af bedstefar André i 1933. Siden har far Jacques overtaget driften. Det var derfor helt naturligt at de to brødre startede deres egne projekter med fokus på mousserende vine.

Filosofien havde de med hjemme fra André Beaufort. Forebyggende aromaterapi, økologisk dyrkning, naturgær og fortrinsvis naturvin uden svovl.

Domaine Alice Beaufort er opkaldt efter Quentins kone, Alice, og deres mousserende vin blev fra starten kaldt ”Le petit Beaufort”.

Efter uoverensstemmelser solgte Réol sin andel til Quentin i 2010. Samme år købte Quentin yderligere 5,5 ha på Grande Charme. Hermed var grundlaget lagt for at kunne producere rødvin og hvidvin udover mousserende vin.

I 2011 blev 1,5 ha købt til i nabobyen Noiron-sur-Seine. Vinene herfra hedder Charmoire hvilket er navnet på vinen, ikke på marken. Som i langt størstedelen af Bourgogne produceres der kun på Pinot Noir og Chardonnay.

Le petit Beaufort er altid mousserende. Fra Grande Charme marken produceres en rødvin og en hvidvin. Charmoire vinene er rød, hvid, mousserende rød og mousserende rosé.

Siden 2014 har samtlige marker været økologisk certificeret. Målsætningen er at begrænse brugen af svovl og kobber i marken mest muligt. Allerede nu anvender de under halvdelen af et gennemsnitligt øko-domaine og langt mindre end konventionelle vingårde.

Arbejdet i kælderen med naturlig gæring, lagring på bærmen, ingen filtrering og begrænset påvirkning fra egefade understreger en dedikation til at producere naturlige vine der ærligt afspejler og udtrykker terroiret de udspringer af.

Specifikationer
Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Drue: 100% Pinot Noir
Velegnet til: Kylling, gris, milde oste
Årgang: 2015
Alkohol: 10,5 %
Dyrkning: Økologisk/Naturvin
Servering: 14-16 °C