Beaufort, Bourgogne Grande Charme Chardonnay 2017

Specifikationer
Land: Frankrig
Område: Beaufort
Drue: 100% Chardonnay
Velegnet til: lette fiskeretter, kylling, faste milde oste
Årgang: 2017
Alkohol: 10,5 %
Dyrkning: Økologisk/Naturvin
Servering: 10-12 °C

Lys hvidgul farve fra Bourgogne. Delikat duft af citrus, hvide blomster og mineraler. Smagen er tør, frisk og udpræget mineralsk med afdæmpet frugt og noter af kalksten, hasselnødder og citrus. Ikke ulig vine fra Chablis.

Druerne håndhøstes og afstilkes. Vinen gærer naturligt på 400 liter egefade brugt til mere end tre årgange og forbliver der på bærmen (bundfald efter endt gæring) inden den kommer på flaske efter 14 måneder. Ingen filtrering.

DKK 179,00

Beskrivelse

I 2007 startede de to brødre Réol og Quentin Beaufort hver deres Domaine i den lille by, Pothières, i kommunen Prously-sur Ource. Prously-sur-Ource er en del af Côte-d’Or i Bourgogne og ligger midtvejs mellem Troyes og Dijon Her delte de to brødre 1,5 ha på marken Grande Charme.

Réol og Quentin kommer ud af Champagnehuset, André Beaufort, grundlagt af bedstefar André i 1933. Siden har far Jacques overtaget driften. Det var derfor helt naturligt at de to brødre startede deres egne projekter med fokus på mousserende vine.

Filosofien havde de med hjemme fra André Beaufort. Forebyggende aromaterapi, økologisk dyrkning, naturgær og fortrinsvis naturvin uden svovl.

Domaine Alice Beaufort er opkaldt efter Quentins kone, Alice, og deres mousserende vin blev fra starten kaldt ”Le petit Beaufort”.

Efter uoverensstemmelser solgte Réol sin andel til Quentin i 2010. Samme år købte Quentin yderligere 5,5 ha på Grande Charme. Hermed var grundlaget lagt for at kunne producere rødvin og hvidvin udover mousserende vin.

I 2011 blev 1,5 ha købt til i nabobyen Noiron-sur-Seine. Vinene herfra hedder Charmoire hvilket er navnet på vinen, ikke på marken. Som i langt størstedelen af Bourgogne produceres der kun på Pinot Noir og Chardonnay.

Le petit Beaufort er altid mousserende. Fra Grande Charme marken produceres en rødvin og en hvidvin. Charmoire vinene er rød, hvid, mousserende rød og mousserende rosé.

Siden 2014 har samtlige marker været økologisk certificeret. Målsætningen er at begrænse brugen af svovl og kobber i marken mest muligt. Allerede nu anvender de under halvdelen af et gennemsnitligt øko-domaine og langt mindre end konventionelle vingårde.

Arbejdet i kælderen med naturlig gæring, lagring på bærmen, ingen filtrering og begrænset påvirkning fra egefade understreger en dedikation til at producere naturlige vine der ærligt afspejler og udtrykker terroiret de udspringer af.

Specifikationer
Land: Frankrig
Område: Beaufort
Drue: 100% Chardonnay
Velegnet til: lette fiskeretter, kylling, faste milde oste
Årgang: 2017
Alkohol: 10,5 %
Dyrkning: Økologisk/Naturvin
Servering: 10-12 °C