Tilbud

2014 Barbera d’Alba Superiore “Bricco Cichetta” – Pietro Rinaldi

Afbalanceret og slående flot Barbera d’Alba Superiore

Rinaldis fadlagrede udgave af Barbera d’ Alba Superiore er en skøn afbalanceret smagsoplevelse med virkelig gode noter af bær, vanilje, lakrids og en lang blød eftersmag der afslutter den utrolig flot

Rinaldis Barbera d’ Alba Superiore dyrkes på toppen af en bakke i Madonna di Como (Alba) hvor også parrets vinkælder og yderst gennemførte B&B er beliggende. Druerne får grundet den høje beliggenhed fuld sollys. Der er tale om 30-40  år gamle stokke. 

Lagringen foregår på franske 500 L egefade i 15-16 måneder hvilket gør at den bevarer den friskhed og intensitet som Barbera druen besidder.

Rinaldis skønne Barbera d Alba Superiore er kræs for næse og mund. Barbera druen har masser af saft og kraft og fadlagringen tilfører den blødhed og karisma der giver den en virkelig god balance og ikke mindst eftersmag der varer ved.

Kan nydes til alle kød, pasta og robuste danske retter men også ganske velegnet alene og til en let osteanretning

Temperaturen ved servering anbefales at ligge på de 17 grader

185,00 DKK 165,00 DKK

Beskrivelse

Pietro Rinaldi er i den grad en innovativ, moderne og visionær vinbonde. De har på forholdsvis kort tid lykkedes med at lave nogle virkelig flotte vine. Hvor de adskillige gange har bedrevet at vinde anerkendte vin priser. Deres flotte Barbera d Alba Superiore er en af de roste vine.

Rinaldi har jeg fulgt fra hans spæde start, eller dvs. Pietro Rinaldi volume 2, som er bestående af hans barnebarn Monica og hendes mand Paolo. De besluttede sig for at flytte fra Milano på landet til det smukke Madonna Di Como som ligger som en del af Barbaresco/Barolo området hvor hovedbyen Alba er fælles for dem alle.

Her ville de drive familiegården videre som havde ligget i dvale i nogle år efter Monicas bedstefar. De var fast besluttede på at investere og engagere sig fuldt i stedet og skabe nyt liv til både vinene og selve gården. Det er i den grad lykkedes. Ud over deres fantastiske vine har de med årene bygget den gamle vingård om til et flot, luksuriøs og charmerende B&B

 

Yderligere information

Vægt 1.2 kg