Ca Botta, Amarone della Valpolicella 2013

Specifikationer
Land: Italien, Valpoliciella Veneto
Drue: 50% Corvina, 30% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina og 5% Oseleta
Velegnet til: okse, kalv, vildt og kraftige kødretter
Alkohol: 16,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 17-18 °C
  

Farven er mørk, næsten sort. Intens, koncentreret duft. Smagsnoter af Brombær, kirsebær, mørk chokolade, sød lakrids og krydderurter som rosmarin og timian. Tæt, Kraftfuld og kompleks smag. Mange smagsnuancer. Høj alkoholprocent på 16. God syre og markerede tanniner. En vin der gør indtryk.

Guldmedalje ved 18th Berliner Wein Trophy.

Guldmedalje ved Mundus Vini 2014.

Guldmedalje Verona Wine TOP 2016.

Luca Maroni 93 point.

                    

389,00 DKK

Beskrivelse

2013 Ca ’Botta ”Tenuta Cajo”, Amarone Della Valpolicella, Veneto.

En blanding på 50% Corvina, 30% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina og 5% Oseleta.

Druerne til denne Amarone håndplukkes og de bedste udvælges gennem en omhyggelig kvalitetskontrol. De høstes fra sidst i september til midten at oktober hvorefter de nænsomt placeres i netkasser og tørres af den friske luft fra bjergene. Druerne presses i januar.

Al gæring foregår på rustfri ståltanke, Fermentino Ca ’Botta, vinhuset har patent på. Metoden de har fået patent på giver vinene ekstra kropsfylde. Druerne gæres først i 10 dage med en temperatur under 8 grader derefter i 30 dage med en temperatur under 20 grader.

Efter gæringen lagres vinen i Barriques lavet af amerikansk egetræ i 12 måneder hvorefter den lagres 12 måneder på rustfri ståltanke og 12 måneder på flaske inden den frigives.

Metoden hvor man tørrer druerne i flere uger eller måneder under naturlige forhold inden presning bliver kaldt appassimento. Til ”Tenuta Cajo” tørrer druerne i 100 dage. Dermed koncentreres druernes naturlige sukker og smag og der produceres dybere vine med mere alkohol. Ca ’Botta lagrer deres vine i minimum 6 måneder på flaske inden de frigives. Det blødgør tanninerne og gør vinen rundere og mere elegant.

Tenuta Ca ’Botta hører hjemme i Valpantena der ligger i det østlige Valpolicella. Vinhuset er på ca. 20 ha. og lejer sig derudover ind på andre 20 ha. hos udvalgte vinbønder. Selvom der benyttes moderne produktionsudstyr så fremstilles vinen ved hjælp af traditionelle metoder. Filosofien er at bevare de historiske traditioner inden for italiensk vinproduktion og kombinere respekten for traditionelle fremstillingsmetoder med nye produktionsteknikker.

Vinmarkerne befinder sig 350-550 m. over havets overflade. I denne højde bliver druerne mere modne, indeholder højere syre, får kraftigere skin og flere tanniner. Regnen flyder hurtigt nedad bakkerne ned i dalen. Druerne slipper for den ekstra fugt og kan holde på koncentrationen af sukker. Derudover tørrer vinden druerne. De kan derfor høstes senere og derved blive mere modne. Det giver kraftigere vine der kan lagre længere. 

Læs mere

 

Specifikationer
Land: Italien, Valpoliciella Veneto
Drue: 50% Corvina, 30% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina og 5% Oseleta
Velegnet til: okse, kalv, vildt og kraftige kødretter
Alkohol: 16,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 17-18 °C