Alexandre Penet, Millésime 2006 Grand Cru Extra Brut

Specifikationer
Land: Frankrig, Champagne
Drue: 50% Chardonnay, 20% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier
Velegnet til: fisk, skaldyr og supper
Dyrkning: Økologisk
Servering: 9-10 °C

Best Champagne 2016 92 P

Suveræn årgangschampagne. Farven har en smuk gylden nuance. Duft af æbler og blomster. Elegant smag af brioche og ristede hasselnødder. Dejlig frisk med en god balance og en lang eftersmag. Meget fine bobler. Høj klasse der bekræfter at god champagne giver store smagsoplevelser. Millésime er en årgangschampagne. Den er lavet af druer udelukkende fra en enkelt høst af særlig høj kvalitet. Chardonnay druen giver elegance, finesse, syre og mineralitet mens druerne Pinot Noir og Meunier giver frugtighed, fylde og dybde. 

Champagnen er til lang tids lagring. Den har ligget 7-8 år på bærmen, dvs. de døde gærceller, forud for degorgering. Det giver meget fine bobler men også fylde og kompleksitet. Lav dosage på under 6 g/l. I forbindelse med degorgering fjernes bundfald samt en smule vin. Den erstattes af dosage hvilket som regel er en blanding af vin plus sukker. Denne flotte årgangschampagne er velegnet som aperitif. 

DKK 479,00

Ikke på lager

Beskrivelse

Alexandre Penet er ejer af Penet-Chardonnet der er en relativt lille vingård med en produktion på under 50.000 flasker. Det er en uafhængig og traditionel vingård der udelukkende producerer Champagne i topkategorien 100% Grand Cru. Derudover producerer Alexandre Penet champagne under eget navn som f.eks Millésime. Den høje kvalitet af champagne Alexandre Penet producerer kombinerer karakter, friskhed og lav dosage.

Alexandre Penet har 6 ha vinmarker i Grand Cru kommunerne Verzy og Verzenay i Montagne de Reims. 5 ha i Verzy og 1 ha i Verzenay. Vine fra Verzy og Verzenay mod nord i Montagne de Reims er generelt lettere, mere mineralske og elegante end vinene fra de sydlige Grand Cru kommuner, Bouzy og Ambonnay, hvor vinene er dybere og kraftfulde. Penet-Chardonnet vingården har været familieejet i 5 generationer. Mere end 400 års erfaring med vindyrkning i Champagne har gjort Penet-Chardonnet familien i stand til at lave exceptionel champagne hvor man fokuserer på terroirs. Den høje kvalitet af deres vine gør dem til sjældne specialister i at benytte ingen eller meget lidt dosage. Dosage er tilsætning af en blanding af sukker og vin tilsat det sidste svovl umiddelbart efter degorgering.

Penet-Chardonnet champagne er i høj grad autentisk og eksklusiv. Det afspejles også i det  raffinerede og stilfulde design på etiketterne nøje udarbejdet til at matche dette unikke og autentiske Champagnehus. Det ikoniske vindistrikt Champagne ligger omkring 150 km. nordøst for Paris. Montagne de Reims befinder sig i det nordlige Champagne. Her gror Pinot Noir af udsøgt Grand Cru kvalitet. Det er også den mest beplantede drue i området. I Montagne de Reims ligger 25 vinlandsbyer på skråningen i en halvcirkel rundt om bjerget lige syd for Reims. 56% er Pinot Noir, Chardonnay udgør 30% og Meunier de resterende 14%.

Pinot Noir bidrager med krop, fylde, frugtighed og dybde. Chardonnay tilføjer elegance, finesse, markant syre og god mineralitet. Meunier er en naturlig mutation af Pinot Noir. Den minder om Pinot Noir med frugtighed men er mere simpel og ikke så kompleks som Pinot Noir.

Læs mere

Specifikationer
Land: Frankrig, Champagne
Drue: 50% Chardonnay, 20% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier
Velegnet til: fisk, skaldyr og supper
Dyrkning: Økologisk
Servering: 9-10 °C