Tilbud

2017 Langhe Dolcetto – Cascina Ciapat

2017 Langhe Dolcetto DOC. Dolcetto er den 3. drue i Piemonte efter Nebbiolo og Barbera. Nebbiolo er mest kendt fra vinene Barolo og Barbaresco. Barbera er meget udbredt i Piemonte og kendt for sin ligefremme og saftige frugt nyder den stor popularitet. Man bør dog ikke overse Dolcetto. Den har sin egen charme.

Cascina Ciapat laver en spændende Dolcetto. Fyldig med frugtsmag af kirsebær og brombær. Derudover lys chokolade. Med fin syre og pænt med tannin giver det en lidt rustik vin med en dejlig landlig autentisk stil.

Velegnet til skinke og pølse, kalv og okse.

Drikkeklar 15-16 grader.  

Dyrket økologisk

89.00 DKK 69.00 DKK

Beskrivelse

Cascina Ciapat er en lille vingård med stort potentiale. I det lidt upåagtede Roero har vi her en lille perle hvor forholdet mellem pris og kvalitet er helt i top. 

2017 Langhe Dolcetto DOC. Dolcetto er den 3. drue i Piemonte efter Nebbiolo og Barbera. Nebbiolo er mest kendt fra vinene Barolo og Barbaresco. Barbera er meget udbredt i Piemonte og kendt for sin ligefremme og saftige frugt nyder den stor popularitet. Man bør dog ikke overse Dolcetto. Den har sin egen charme.

Cascina Ciapat laver en spændende Dolcetto. Fyldig med frugtsmag af kirsebær og brombær. Derudover lys chokolade. Med fin syre og pænt med tannin giver det en lidt rustik vin med en dejlig landlig autentisk stil.

Dolcetto betyder ”den lille søde” men det snyder lidt. Den har godt nok ikke så meget syre som Barbera og kan føles rundere men har til gengæld mere tannin. I Cascina Ciapat Langhe Dolcetto giver det en god balancere mellem frugt og  tanniner. En vin med lidt kant og god kraft.

Alle druer høstes manuelt i kasser og der er kvalitetssortering både i vinmarken og i kælderen.

I vinkælderen foretages gentagne gange dagligt ”Pump Over”. Da drueskallerne samler sig i toppen af gæringskaret er de i mindre kontakt med druesaften. Derfor pumpes druesaften fra bunden og ovenpå skallerne øverst i gæringskarret. Dermed bliver skallerne blandet med saften og skaber større ekstraktion af farve, smag og tannin.

Vinificering på rustfri ståltanke og kommer på flaske det følgende forår.

Dolcetto vinstokkene er i gennemsnit 15 år gamle.

Velegnet til skinke og pølse, kalv og okse.

Drikkeklar 15-16 grader.  

Dyrket økologisk

Yderligere information

Vægt 1.2 kg