2017 Grüner Veltliner “Wild Wux” – Geyerhof

2017 Wildwux er en utrolig dejlig Grüner Veltliner. Den har smag af lyse frugter, friske grønne æbler med undertoner af ananas og mandarin. Lidt hvid peber og krydderurter i eftersmagen.  Klassisk Grüner Veltliner mineralitet. Både fyldig og koncentreret smag men samtidig let og frisk pga. den spændstige syre. En smagsrig vin med mange nuancer der fylder munden med indtryk og slutter med en lang og dejlig eftersmag. Meget bedre kan det ikke gøres. Bravo!

Druerne til Wildwux bliver høstet manuelt og lagt i små kasser i midten af oktober. Klaring via naturlig bundfældning og gæring i rustfri ståltanke. Lang modning Sur Lie dvs. med bundfaldet af gærresterne hvilket giver rigere smag og større fylde til vinen. Den kommer på flaske i starten af marts.

Går godt til hvide fisk, lyst kød og milde oste. Fantastisk for sig selv. Drikketemperatur 10-12 grader.

Vinder af Kremstal DAC Cup i 2017 i det førende vinmagasin i Østrig, Falstaff.

Anbefales varmt af Mevino.

 

139,00 DKK

Beskrivelse

2017 Grüner Veltliner “Wild Wux”

Mevino er stolt af at være den første til at bringe Geyerhof ‘s Wild Wux direkte til vinelskere i Danmark. Wild wux er en særlig vin og et projekt Ilse Maier startede i 2012 i samarbejde med Birgit Braunstein vinhuset i Burgenland. En tilnærmet oversættelse vil være ”gror vildt” men det er på ingen måde det der er på spil med Wild wux, tværtimod.

Wild wux er et projekt der går et skridt videre end økologisk landbrug. Det er et dybdegående studie af filosofien bag økologisk landbrug på et tidspunkt hvor der måske er gået for meget inflation og reklameslogan i begrebet økologi i stedet for at være en sammenhængende filosofi.

Tusinder af års ansvarlige landbrugsmetoder har skabt en biologisk diversitet og Geyerhof vil gerne fortsætte den tradition og inspirere til beskyttelse af miljøet.

Wildwux er en holistisk tilgang til det naturlige plante og dyreliv. Fokus er på miljøbeskyttelse med metoder hvis målsætning det er at bevare, genskabe og revitalisere værdifulde levesteder for truede planter og dyrearter på gårdens land. Hver en flaske Wildwux bidrager til dette.

Hærfuglen, knælere, løvfrøen, Spermophilis jordegern i familien Sciuridae er dyr der lever på Geyerhofs land.

 

Yderligere information

Vægt 1.2 kg