Geyerhof, Grüner Veltliner Rosensteig 2019

Specifikationer
Land: Østrig, Kremstal
Drue: Grüner Veltliner
Velegnet til: Skaldyr, lette hvide fisk og kylling
Alkohol: 12%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 10-12 °C

Tør og mineralsk Grüner Veltliner med dejlig frugt og en god syre. I duft og smag er der mineralitet, friske grønne æbler og lidt pære. Klassisk for Grüner Veltliner er der en let krydret smag af hvid peber der giver en god balance til mineraliteten og frugten og forstærker indtrykket af en frisk og læskende vin. Rosensteig er også glimrende uden mad. Ideel på en varm sommerdag på terrassen. 

Rosensteig vandt for årgang 2015 prisen som den bedste østrigske tørre hvidvin i den anerkendte østrigske vinguide A’la Carte. Årgang 2017 fik  94 point i Wine Enthusiast. Utroligt meget vin for pengene. 

DKK 129,00

Beskrivelse

Geyerhof – En Østrigsk perle. Ilse Maier står for topkvalitet med fokus på at formidle terroir, årgang og druevariant så klart som muligt. Dedikeret økologisk og biodynamisk ud fra en stærk personlig overbevisning. Priserne Geyerhof vinder for deres vine taler deres eget tydelige sprog.

Kremstal som er hjemsted for Geyerhof strækker sig rundt om den historiske vin-by Krems an der Donau som navnet indikerer ligger ved Donauflodens bred 55 km nordvest for Wien. Sydvest for Kremstal ligger Wachau og til den nordøstlige side ligger Kamptal. De tre områder udgør toppen af østrigsk hvidvinsproduktion.

Selvom Wachau nok er det mest prominente område finder man lige så god kvalitet i Kremstal og Kamptal og ofte til færre penge. Kremstal strækker sig på begge sider af Donau hvor de fleste vingårde er at finde nord for Donau. Her og i de lavere liggende områder ved floden indeholder jorden en del ler og kalksten hvor Grüner Veltliner trives særdeles godt og nogle af de mest aromatiske og intense Grüner Veltliner produceres her. Vest for Krems ned mod Wachau er jorden mere stenet hvilket giver optimale betingelser for Riesling.

I Kremstal produceres der også glimrende fyldige rødvine på hovedsageligt Zweigelt men det er hvidvinene på Riesling og Grüner Veltliner i absolut verdensklasse området er kendt for. I 2007 blev Kremstal klassificeret DAC, en klassificering i Østrig der først blev indført i 2001 og derfor er ganske ny.  Den fungerer som den franske AOC og er ikke kun geografisk betinget men definererer også en bestemt stilart. Kremstal DAC dækker de tørre hvidvine på Riesling og Grüner Veltliner med to stilarter, den lette og friske og de fyldigere og mere komplekse fadlagrede.

Druerne til Geyerhof Rosensteig bliver høstet manuelt i starten af oktober og bliver presset i hele klaser. Kvalitetsbevidste producenter presser ofte i hele klaser da det giver en finere og renere frugtsmag i vinen. Før filtrering er der en naturlig og kraftig proces i ståltanke hvor mosten ligger med skaller og stilke og trækker smag. Vinen modner derefter i længere tid Sur Lie hvilket betyder at den ligger med bundfaldet dvs. gærresterne. Det giver en fyldigere vin med rigere smag. Rosensteig kommer på flaske i starten af marts.

Læs mere

 

Specifikationer
Land: Østrig, Kremstal
Drue: Grüner Veltliner
Velegnet til: Skaldyr, lette hvide fisk og kylling
Alkohol: 12%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 10-12 °C