Domaine Du Chardonnay, Chablis 2017

Specifikationer
Land: Frankrig, Bourgogne
Drue: Chardonnay
Velegnet til: skaldyr, fisk med sauce, milde cremede pastaretter, hvidt kød og faste oste som Gruyère eller Comté
Alkohol: 12,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 10-12 °C

Klar lysegul farve. Elegant duft af citrus, modne lyse frugter, mineraler og lidt blomsternoter. Meget tør og rig smag af frisk citrus og mineraler. Livlig syre og en velafbalanceret ren finish med en antydning af salt.

Vinene fra Vaillons-marken er mere florale og elegantere end fra markerne på den anden side af floden men har stadig den renhed og intense mineralitet karakteristisk for Chablis. Vaillons-marken får rigeligt med sol i det relativt kolde klima så druerne modner fuldt ud og beholder samtidig en frisk syre.

 

DKK 165,00

Beskrivelse

Domaine Du Chardonnay har 38 ha. vinmarker i Chablis. Vingården drives af Etienne Boileau, William Nahan og Christian Simon. De kombinerede deres viden om landbrug og startede i 1987 Domaine Du Chardonnay. Vingården var dengang på 11 ha. hvoraf de 9 ha. producerede vin. Deres filosofi er at respektere historien og traditionerne der knytter sig til vingården, druerne og vinene. Hvert år bestræber vingården sig på at producere det fineste Chablis kan præsentere. Chablis er et af de bedste områder for hvidvinsdruen Chardonnay.

Eftersom hver årgang er forskellig justeres arbejdet i vinmarkerne og i kælderen for at finde det bedste udtryk for hver enkelt årgang. Det kalder de ”La Cuvée”. Vingårdens 38 ha. befinder sig forskellige steder i Chablis. Diversiteten af appellationerne de producerer afspejler kendetegnene ved hver enkelt vinmark og terroir. Deres Premier Cru fra venstre og højre flodbred udtrykker hvordan vindforhold, soleksponering og jordbundsforhold giver forskellig aroma og smag alt efter hvilken mark vinen stammer fra.   

Specifikationer
Land: Frankrig, Bourgogne
Drue: Chardonnay
Velegnet til: skaldyr, fisk med sauce, milde cremede pastaretter, hvidt kød og faste oste som Gruyère eller Comté
Alkohol: 12,5%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 10-12 °C