Tilbud

Cascina Ciapat, Barbera d’Alba 2017

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Barbera
Velegnet til: fyldige eller cremede pastaretter, svinekød, lam, kalv og milde oste
Alkohol: 14%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 15-17 °C
 

Klassisk for Barbera er der indbydende og saftig frugt hovedsagligt med smag af kirsebær og lidt røde bær. Barbera har generelt meget syre men hos Cascina Ciapat er der også lidt mere tannin i deres Barbera end normalt. Efter lidt tid i glasset møder man både saftig frugt men også deres lidt rustikke stil. En let og fin sag.

 

DKK 99,00 DKK 69,00

Beskrivelse

Cascina Ciapat vingården ligger i Roero i Piemonte i det nordvestlige Italien.

Cascina Ciapats vinmarker ligger på stejle skrænter. Markerne dyrkes økologisk men vingården er ikke certificeret. Det er der ikke råd til. Den nye generation i starten af 20’erne har taget over og er ambitiøse. Fokus er på at hver enkelt marks karakteristika, ”Terroir”, skal komme til udtryk i vinene. Det lykkedes rigtig godt og i deres vine kan man smage forskelligheden af druerne og de enkelte marker.

Roero DOCG vinzonen er relativt lille og befinder sig lige nord for Tanaro floden på den modsatte side af Alba, hovedbyen i Piemonte. Zonen strækker sig ca. 25 km. langs flodens bred.

Landskabet er anderledes end de velholdte marker på bakkerne i Barolo og Barbaresco. Roero har fladland, stejle klipper og vild natur. Andre former for landbrug er mindst lige så udbredt som vindyrkning. Der vokser bl.a. mange frugttræer, især abrikos. Historisk og geologisk udvikling har skabt et uensartet mix af sand, kalksten og ler hvilket resulterer i adskillige forskellige jordbundstyper i Roero.

Karakteristisk for hvidvinene fra Roero er at de er tørre og friske. Her gror den lokale drue Favorita men Roero er især kendt for Arneis som har hjemsted her. Druen er nævnt i dokumenter helt tilbage fra 1400-tallet.

Rødvinene har frugtrig bærsmag og godt med tanniner. Stilen er landlig og rustik med masser af charme. Nebbiolo herfra er knap så kraftfuld som fra Barolo og Barbaresco og kan ikke lagre så længe. Strukturen i vinen er knap så fin og smagen kan være lidt mere jordbæragtig udover de klassiske noter af violer, kirsebær, mørke bær, te og appelsinskal.

 

Specifikationer
Land: Italien, Piemonte
Drue: Barbera
Velegnet til: fyldige eller cremede pastaretter, svinekød, lam, kalv og milde oste
Alkohol: 14%
Dyrkning: Økologisk/biodynamisk
Servering: 15-17 °C