2016 Riesling “Johannisberg” – Geyerhof

Østrisk Riesling i topklassen

2016 Johannisberg er en tør Riesling med intense noter af moden frugt, især abrikos, og høj syre. Den er aromatisk, saftig og fyldig med en flot balance mellem frugtsødme og syre. God længde på eftersmagen.

Druerne til Johannisberg bliver høstet manuelt i slutningen af oktober. Presning i hele klaser der ofte er fortrukket blandt kvalitetsbevidste producenter da det giver en finere og renere frugtsmag i vinen. Klaring af mosten sker via naturlig bundfældning. Meget langsom gæring på stålfade frem til januar. Lang modning Sur Lie dvs. sammen med bundfaldet bestående af gærresterne indtil midten af februar hvilket giver en fyldigere vin med rigere smag.

Johannisberg med sin frugtrige stil og høje syre passer godt sammen med skaldyr, fede fisk, lyst kød og milde oste.

Den kan fint ligge nogle år så syren bliver bedre integreret med frugten. 2-5 år. Drikketemperatur 10-12 grader.

Johannisberg vandt for årgang 2016 Profil DAC Test. En klassevin.

195,00 DKK

Beskrivelse

Geyerhof – En Østrigsk perle. Ilse Maier står for topkvalitet med fokus på at formidle terroir, årgang og druevariant så klart som muligt. Dedikeret økologisk og biodynamisk ud fra en stærk personlig overbevisning. Priserne Geyerhof vinder for deres vine taler deres eget tydelige sprog.

Bio-Weingut Geyerhof er en familiegård på 23 ha. ejet af Ilse Maier der også er vinmager.  Gården kan dateres så langt tilbage som til det 12. århundrede og har siden det 16. århundrede været i familiens eje. Vinmarkerne ligger i umiddelbar nærhed af ejendommen i Oberfucha, Niederösterreich.

Livet og arbejdet på gården er tæt forbundet med naturen og siden 1988 blev Geyerhof som en af de første i Østrig certificeret økologisk ud fra en klar overbevisning om at opnå den bedste kvalitet. Økologisk/biodynamisk dyrkning, manuel høst og minimal indblanding i vinifikationen sikrer autentiske vine der udtrykker det unikke ved terroir, årgang og druevariant.

Grüner Veltliner udgør ca. 70% af vingårdens areal og både deres Grüner Veltlinere og Riesling er enkeltmarksvine der har fokus på det autentiske udtryk fra hver enkelt af de forskellige vinmarker. Ilse Maier lægger stor vægt på stringens, klarhed og dybde i frugten og karakterfuldhed.

 

Yderligere information

Vægt 1.2 kg