1-3 dages levering

Prismatch

Fri fragt ved køb over 295,-

Særligt udvalgte


Land: Italien, Piemonte
Drue: Nebbiolo
Velegnet til: Pasta retter, robuste kødretter
Alkohol: 14%
Dyrkning: Økologisk
Servering: 16-18 °C
Allergener: Indeholder sulfitter
SPAR 100,00 kr

Pietro Rinaldi, Langhe Nebbiolo "Argante" 2020, 6 fl

Udsalgspris

995,00 kr

  • - 0%
  • Normalpris 895,00 kr
    ( / )
    Moms inkluderet. Fragt er altid gratis.

    Pietro Rinaldi, Langhe Nebbiolo "Argante" 2018, er et fantastisk flot stykke arbejde med deres udgave af en Langhe Nebbiolo. Duften emmer af blomster som roser og violer og bær som kirsebær og hindbær. En skøn krydret smag med en snert af lakrids. Vinen har en flot balance og elegance og kan føles nærmest fløjlsblød i munden. Farven er lys og flot, og man overraskes af kraften i vinen når man smager og behages efterfølgende af den flotte balance mellem tannin og frugt.

    Specifikationer
    Land: Italien, Piemonte
    Drue: Nebbiolo
    Velegnet til: pasta retter, robuste kødretter
    Alkohol: 14%
    Dyrkning: Økologisk
    Servering: 16-18 °C
    Vinhuset

    Langhe Nebbiolo eller som mange ynder at kalde "mini" Barolo/Barbaresco produceres på den sjældne Nebbiolo drue som netop Barolo og Barbaresco vinene produceres af og som området er blevet kendt for. Præcis dette område er yderst velegnet til dyrkning af druesorten der modnes af tåge "nebbia" på italiensk og heraf også navnet. Trods brugen af 100 % nebbiolo skulle man jo tro man lige så godt kunne kalde den Barolo eller Barbaresco. Hovedårsagen til at dette ikke er tilfældet, er at Barbaresco og Barolo tager lang tid om at ligge sig god og lagrer oftes årevis på fade og flasker inden de frigives til salg. Hvis man køber dem "friske" anbefales det ofte at man lagrer dem min. 1-2 år på flaske inden man propper dem. Langhe Nebbiolo dyrkes derfor lidt anderledes og omend ofte på samme marker er det tit på de "unge" vinstokke og får derfor et mere frisk udtrykt, men stadig med den høje kompleksitet og elegance som nebbiolo druen kaster af sig. 

    Rinaldi dyrker sin Langhe i Treiso på Marcarini marken som er en Barbaresco Cru - den har en syd vestvendt beliggenhed og undergrunden består af kalk og ler bund der tilfører vinen gode mineraler. Vinen lagres 14-16 mdr på fransk eg hvorefter den igen lagrer 6 mdr på flaske inden den frigives til salg. 

    Det siges at en Langhe nebbiolo gerne starter lidt rustik og kantet, hvorefter den langsomt åbner sig og bliver smuk, elegant og ganske forførende for hver slurk.