Tilbud

2016 Langhe Nebbiolo “Argante”

Rinaldi gør et fantastisk flot stykke arbejde med deres fremragende udgave af en Langhe Nebbiolo. Duften emmer af blomster som roser og violer og bær som kirsebær og hindbær. En skøn krydret smag med en snert af lakrids. Vinen har en fremragende balance og elegance og kan føles nærmest fløjlsblød i munden

Der er på mange måder tale om en “mini” Barbaresco i form af denne Langhe – farven er lys og flot, og man overraskes af kraften i vinen når man smager og behages af den flotte balance mellem tannin og frugt.

Nydes til pasta retter, robuste kødretter men absolut også i sin egen enkelthed.

Temperaturen anbefales at ligge på 16-18 grader ved servering

Dyrket økologisk

175,00 DKK 149,00 DKK

Beskrivelse

Langhe Nebbiolo eller som mange ynder at kalde “mini” Barolo/Barbaresco produceres på den sjældne Nebbiolo drue som netop Barolo og Barbaresco vinene produceres af og som området er blevet kendt for.                                                                                                                                   Præcis dette område er yderst velegnet til dyrkning af druesorten der modnes af tåge “nebbia” på italiensk og heraf også navnet. 

Trods brugen af 100 % nebbiolo skulle man jo tro man lige så godt kunne kalde den Barolo eller Barbaresco. Hovedårsagen til at dette ikke er tilfældet, er at Barbaresco og Barolo tager lang tid om at ligge sig god og lagrer oftes årevis på fade og flasker inden de frigives til salg. Hvis man køber dem “friske” anbefales det ofte at man lagrer dem min. 1-2 år på flaske inden man propper dem. Langhe Nebbiolo dyrkes derfor lidt anderledes og omend ofte på samme marker er det tit på de “unge” vinstokke og får derfor et mere frisk udtrykt, men stadig med den høje kompleksitet og elegance som nebbiolo druen kaster af sig.

Rinaldi dyrker sin Langhe i Treiso på Marcarini marken som er en Barbaresco Cru – den har en syd vestvendt beliggenhed og undergrunden består af kalk og ler bund der tilfører vinen gode mineraler. Vinen lagres 14-16 mdr på fransk eg hvorefter den igen lagrer 6 mdr på flaske inden den frigives til salg

Jeg plejer gerne at sige at en Langhe nebbiolo gerne starter lidt rustik og kantet, hvorefter den langsomt åbner sig og bliver smuk, elegant og ganske forførende for hver slurk. 

Yderligere information

Vægt 1.2 kg